En Labradoodle er den perfekte følgesvend
. 

Den er intelligent og kærlig. En Labradoodle blev fremavlet til at være førerhund, men er i dag en meget populær hunderace blandt mange familier verdenen over. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Labradoodles sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Labradoodle

Aktivitet
Daglig motion
  • Størrelse
    Størrelse
  • Pelspleje
    Pelspleje
  • Træning
    Førstegangsejer
  • Fældning
    Fælder
  • Gøen
    Gøer hunden
  • Børnevenlighed
    Børnevenlig
  • Lydighed
    Lydighed
  • Vagthund
    Vagthund

  • Udvalgte annoncer

    Image
    Labradoodle , hvalpe, 6 uger

    . <b>Oplysninger:</b>

    Alder
    7900 Nykøbing M
    Image
    Labradoodle, hvalpe, 7 mdr. , salgklar Nu

    Sød labradoodle tæve. Født d. 10 august 2024. Fuld af energi og ballade. Hun elsker at træne og er en kvik sag, forventet voksen vægt er 18-20 kg. Hun er vaccineret. Hun er sød, imødekommende, glad f...

    Alder
    8700 Horsens

    En labradoodle lever af at behage sin ejer, og være en stor del af familien. Netop derfor kræver den en ejer, som gider at tage den til sig som et tæt familiemedlem.

    Kort og godt om racen Labradoodle 

    • En Labradoodle er en selskabshund
    • Den kræver en del træning og stimulering
    • En doodle er meget intelligent
       
    • Fungerer godt i en familie med børn og andre kæledyr
    • De fleste Labradoodles fælder ikke.
       
    • En Labradoodle kan leve op til 14 år
    • Vejer 7 - 30 kilo
    • Og er alt mellem 35 - 63 cm høj.

     
    Labradoodle sind

    Labradoodlen er en intelligent hund, der kan være det perfekte familiemedlem, hvis den altså trænes korrekt. En Labradoodles sind er meget mildt, og den accepterer og behandler alle omkring den, som sin bedste ven.

    Labradoodlen er et rigtigt familiedyr, den ønsker at være sammen med sine mennesker og nyde livet som en energisk følgesvend.

    En Labradoodle kan være en anelse forsigtig, men bestemt også glad og fuld af leg, som din Labradoodle vil vise gennem sprudlende hop og vild leg. Den legesyge hund er meget nem at omgås, da den oprindeligt blev opdrættet til ikke at være aggressiv, som det ses hos nogle andre racer, racens temperament er karakteristisk ved at være en sand glæde.

    Temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig folk og blive holdt af dem.

    Du bør altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, et som du er komfortabel med. Har du mulighed for at møde andre søskende, eller andre hunde der er i familie med din Labradoodle hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op.

    Labradoodle har som enhver hund brug for tidlig socialisering - de skal derfor udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser - når de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Labradoodle-hvalp vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

    Inviter gæster regelmæssigt, tage den på tur i parker, butikker, cafeer og på afslappende gåture for at møde naboer, dette vil alt sammen hjælpe din labradoodles sociale færdigheder.


    En labradoodles forhold til børn og andre kæledyr

    En Labradoodle har det godt med børn, da det er en kærlig og forsigtig følgesvend. Dog har Labradoodlen en god portion energi, og kan komme til at vælte mindre børn, men det er ikke noget den vil gøre med vilje, Labradoodlen vil nemlig knuselske dine børn med hele dens hjerte.

    Men som enhver anden hunderace, bør du altså lære børn, hvordan man begår sig over for en hund, og du bør altid overvåge eventuelle interaktioner mellem hund og små børn, for at for forhindre at hverken din Labradoodle eller et barn, kommer til at overskride hinanden grænser.

    Du bør altid lære børn aldrig at nærme sig en hund mens den spiser eller sover, de må heller ikke prøve at tage hundens mad fra den. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn.

    Labradoodlen går særligt godt sammen med andre hunde eller kæledyr i hjemmet. Den smukke krøltop, har som alle andre hunde dog brug for at blive trænet og socialiseret, for at få den bedste oplevelse med andre dyr som muligt.


    Det kræver en Labradoodle af motion og stimulering

    Labradoodles kan tilpasse sig næsten ethvert miljø, men de anbefales ikke til at bo i lejligheder. De kræver mellem 30 til 60 minutters træning om dagen og ville have det bedre med en indhegnet have, hvor den kan bruge noget dens energi.
     
    Nogle Labradoodles, især  første generation, kan kræve endnu mere motion. Labradoodles er en perfekt løbemakker, men har også brug for at få snoren af  for at kunne forbrænde noget af den store mængde energi der er i hunden.

    Derudover er det vigtigt at stimulere din Labradoodle mentalt, den er nemlig smart og energisk, så hvis den keder sig for meget, har en Labradoodle tendens til at forvandle sig til en altødelæggende maskine.
     
    En Labradoodle er en intelligent hund der er  ivrig efter at behage sin ejer. Træning skal være let, så længe konsistens og positiv træning er metoderne, så skal I nok i fællesskab komme godt i mål.

    En Doodle kan være en fantastisk følgesvend til førstegangs hundeejere, da den ikke behøver en alt for fast hånd.

    Socialiser den fra hvalp af, da de ellers har tendens til at kaste sig i hovedet på andre hunde, uden at hensyn til den anden hund. Netop dette kan føre til nogle problemer, hvis den ukendte hund er aggressiv, eller blot sky vil den måske snappe ud efter din Labradoodle.

    På trods af en Doodles aktivitetsniveau, kan den tilpasse sig til at leve i forstæder eller bymiljøer, men klarer sig især godt i landlige omgivelser, hvor den kan få lov at være meget ude.


    Sådan opdrager du din Labradoodle

    Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.

    En hundetræner kalder denne process for socialisering.

    At gå til hvalpetræning med din Doodle, er en god start. Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom hundeparken eller på gågaden, hvor du lader din Labradoodle møde andre hunde og mennesker. Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

    Selv om en labradoodle er brugt til forskellige arbejdsroller, er det altså primært en selskabshund, og den bør derfor bo inde i huset, ikke udenfor i et hundehus. En Labradoodle har det nemlig allerbedst med at leve i hjemmet sammen med dig, hvor den kan sove godt i din fodende eller ved siden af dig.

    Et hundebur mener mange hundetrænere at kunne gavne både din hund og dig, da det både er en god måde at sikre, at din Labradoodle ikke laver ulykker i huset, men et hundebur er også et sted hvor din Doodle kan trække sig tilbage og slappe af og hvor den ved at den ikke bliver forstyrret.

    Hvis et bur er den rigtige løsning i jeres hjem, bør du starte træningen i en ung alder, det vil hjælpe din labradoodle med at acceptere indespærringen. Dette vil også komme jer til gode hvis den nogensinde skal være om bord på et fly eller på et hospitalet. Du bør dog aldrig efterlade din labradoodle i et bur hele dagen lang. Det er ikke et fængsel, og den bør ikke bruge mere end et par timer ad gangen i det. Labradoodles er menneske hunde, og de er ikke beregnet til at tilbringe deres liv låst inde i et bur.

     
    Kendte sygdomme hos racen Labradoodle

    Racen labradoodle er generelt en sund og rask race, men som alle andre racer, så er racen mere udsat overfor at bestemte sundhedsmæssige forhold.


    Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

    • Hofte dysplasi
    • Albue dysplasi
    • Von Willebrand's sygdom
    • Epilepsi
    • Progressive Retinal Atrophy
    • Hypothyroidism

    Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

    Derudover skal du være opmærksom på at en Labradoodle er en blandingshund, du bør derfor sætte dig godt ind i både racen pudel og golden retriver.


    En Labradoodles gennemsnitsalder

    En Labradoodle bliver oftest mellem 12 - 14 år.


    En Labradoodles udseende

    En doodle kan se ud på flere måder, de er alt mellem 35-63 cm høje, og vejer mellem 7-30 kg.  

    Selvom en labradoodle kan have forskellige typer pels, er den ønskede længde 10 til 15 cm. Den har en flot pels, der er alt fra krøllet til glat - en Labradoodle har ingen underuld.

    Krøllerne bør ikke være stramme, og pelsen må ikke være tyk eller fluffy hos en labradoodle.
     

    Der er tre typer af tekstur:

    Den pels som ligner de mest almindelige hunde, den fælder en del, og er den mindst populære, denne pelstype har nemlig også en normal hunde lugt. Denne frakke ses i første generationer af Labradoodles, selvom opdrættere forsøger at undgå det.

    Den anden tekstur, kaldet en uldfrakke, den er tæt og føles som lammeuld, derfor dets beskrivende navn. I almindelighed har uldfrakken ikke en "hunde" lugt og fælder normalt ikke.

    Fleecejakken har en silkeagtig tekstur, denne frakke spænder fra lige til bølget.
     

    Labradoodles anses for ikke at fælde (eller i hvert fald fælde meget lidt), især dem med en fleece eller uld frakke. Pelsen på førstegenerations Labradoodle har tendens til at fælde på samme måde som ved andre racer, lige fra meget lidt til gennemsnitligt.

    Labradoodle kommer i en bred vifte af farver. Disse kan være guld, abrikos, karamel, kridt (en kridtet hvid), sort, rød, café, fløde, sølv, chokolade, pergament og blå.

    De kan også have pels, der består af brindles, fantom, patched eller sable farver.

     

    Pleje af Labradoodle

    Kravet til pelsplejen varierer afhængigt af længe og typen af pelsen som hunden har.

    Generelt kan du forvente at skulle børste en Labradoodle en til to gange om ugen. Nogle kan klippes eller trimmes hver sjette til otte uger, for at holde pelsen let at vedligeholde.

    En Labradoodle bør kun bades når det er nødvendigt - hvilket ikke er ofte, da pelsen oftest ikke har en hunde lugt.

    Labradoodles kan ligesom andre hunderacer være tilbøjelige til øre infektioner, så afsæt lidt ekstra tid til at passe deres ører. Tør og rens dem altid efter en svømmetur, og kontroller dem en gang om ugen for snavs, rødme eller en dårlig lugt, som kan indikere en infektion. Du bør tørre dem hver uge med en vatrondel, med en mild ørerens for at forhindre problemer.
     
    Børst din Labradoodles tænder mindst to til tre gange om ugen, for at fjerne bakterierne. Daglig tandbørstning er endnu bedre, hvis du vil forhindre dårlig ånde.

    Klip din doodles negle en eller to gange om måneden, hvis din hund ikke sliber dem ned naturligt - det er vigtigt da det er meget smertefuldt for din labradoodle, at rende rundt med for lange negle. Hvis du kan høre dem klikke på gulvet, er de for lange. Hunde tånegle har blodkar i dem, og hvis du klipper for langt, kan du forårsage blødning - og din hund vil muligvis ikke samarbejde, næste gang den ser saksen. Så, hvis du ikke er komfortabel med at klippe din Doodles negle, bør du opsøge en en dyrlæge eller hundefrisør til at klare jobbet.

    Begynd at træne din labradoodle til at blive børstet og undersøgt, når den er en hvalp. Undersøg dens poter ofte - hunde kan være en smule følsomme, hvad angår deres fødder.

    Gør derfor pleje til en positiv oplevelse fyldt med ros og belønninger, og du vil gøre det nemmere for dig selv, men også når hunden skal til dyrlægen eller anden undersøgelse, når den er voksen.
     
    Når du undersøger din hund, skal du kontrollere for sår, udslæt eller tegn på infektion som rødme, ømhed eller betændelse på huden, i næse, mund og øjne og på fødderne. Øjne skal være klare, uden rødme. Dit omhyggelige ugentlige tjek af din Labradoodle, vil hjælpe dig med at finde potentielle sundhedsmæssige problemer tidligt.


    Historien om racen Labradoodle

    Labradoodle blev oprindeligt fremavlet i Australien til at være en allergivenlig førerhund. I 1989 gennemførte Wally Conron, som var ansvarlig for avlsprogrammet for Royal Guide Dogs Association of Australia, den første målbevidste krydsning mellem en Standard Poodle og Labrador Retriever.

    Dette første kryds af Conron producerede en hund kaldet sultan, der ikke kun havde den hypoallergeniske pels, men havde også evnen, intelligens og personlighed til at være en effektiv førerhund. Sultan gik på arbejde med en kvinde i Hawaii og havde stor succes med sit arbejde.

    På det tidspunkt fik andre opdrættere øjnene op for denne fantastiske hund, og satte sig derfor også op efter at krydse netop disse to racer. Ligesom Labrador Retriever-forældre steg Labradoodle hurtigt i popularitet og er blevet en af de mest efterspurgte "Doodle racer."

    Disse hunde produceres ofte ved at krydse en Labrador Retriever med en puddel, men multigenerational opdræt er begyndt i et forsøg på at producere en levedygtig og genkendelig race. Både den australske labradoodle forening og den internationale australske labradoodle forening tager skridt i denne retning, og de håber at ændre denne designer race til en registrerede race indenfor de næste par år. Disse grupper har gjort en stor indsats for at bringe opdrættere sammen, så de arbejder for at opnå de samme standarder gennem multigenerational opdræt.


    Er du og racen Labradoodle et godt match?

    En Labradoodle anbefales til ejere, som har lyst til at investere deres kærlighed og tid i denne energiske hund.

    3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Labradoodle:

    1. Bor du i hus med tilhørende have?
    2. Har du tid til at investere i din labradoodles træning?
    3. Vil du have en rigtig familiehund?

    Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.

     

    Held og lykke!
    Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

    Powered by Froala Editor


    Ønsker du at købe eller sælge en Labradoodle?
    Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

    Labradoodle til salg

    Labradoodle 16.000. kr.

    Labradoodle, hvalpe, 8 uger

    Sød lille labradoodle hvalp til salg. Forventet vægt mellem 14-18 kg. Han er 8,5 uge gammel og derfor klar til at skifte hjem så snart det passer de nye ejere. Han er dygtig til at være renlig, dog i...

    Alder
    1864 Frederiksberg C

    Labradoodle 10.000. kr.

    Labrador, hanhund, hvalp, 4 mdr. , m. stamtavle

    Vores skønne labradoodle Nemo søger en ny dejlig familie. Han er 16 uger gammel, vaccineret og med stamtavle. Han er utrolig selskabelig, glad og nem og perfekt for en børnefamilie. På grund af sygdom...

    Alder
    4320 Lejre

    Labradoodle 5.000. kr.

    Pudel (toy eller mellem), hund, 2 år

    LEDER EFTER: LEGETØJ ELLER MELLEM PUDLE (ingen blanding) FOR PARRING. Ideelt dyb brun/rød og med sundhedstests allerede udført (ellers kan vi organisere). Erfarne opdrættere tænker på at tilføje nye g...

    Alder
    2300 København S

    Labradoodle 12.000. kr.

    Labradoodle, hvalpe, 9 uger , salgklar 11/11-2024

    Labradoodle hvalpe på 9 uger sælges. Der er 2 hanner og 3 tæver. Hvalpene er sunde og raske, de er livlige, nysgerrige, kælne. Denne race er god som service hunde, for en der har brug for en tryghed i...

    Alder
    9670 Løgstør

    Log ind for at kommentere
    1 kommentarer
    skrev d. 26-marts-2009 #1

    Hvad er en LABRADOODLE, en MULTIGEN LABRADOODLE og en AUSTRALIAN LABRADOODLE? Der er faktisk meget forvirring omkring Labradoodles, og det er forståeligt nok når man opdager at det samme navn kan betegne mange forskellige slags hunde. En almindelig