Tilbage til alle hunderacer

Australian Shepherd

Herunder finder du en liste af salgsannoncer med racen Australian Shepherd. 

En Australian Shepherd er en utrolig arbejdsom race, men også en vidunderlig familiehund, hvis den stimuleres fysisk og mentalt. 

Læs mere om racen Australian Shepherd.

Karaktertræk for Australian Shepherd

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Australsk hyrdehund, hvalpe, 3 uger , salgklar 21 juli

  5 (4 hanner) skønne hvalpe til salg med fuld dansk stamtavle. De er ud af en meget smuk tæve der fungerer som behagelig familiehund på gård. Et roligt gemyt, klog hund og velfungerende som familiehund...

  Alder
  6100 Haderslev
  Image
  Australian Shepherd

  5 (4 hanner) skønne hvalpe til salg med fuld dansk stamtavle. De er ud af en meget smuk tæve der fungerer som behagelig familiehund på gård. Et roligt gemyt, klog hund og velfungerende som familiehund...

  Alder 3 uger
  6100 Haderslev

  Australian Shepherd kaldes også for en Aussie, Aus mm. 

  Den intelligent, hårdtarbejdende og alsidig Aussie er en hund, der trives i et hjem, hvor den får lov at bruge sin hjerne og energi konstant. 

  Du behøver ikke nødvendigvis at holde får, for at stimulere en Australian Shepherd - men du er nødt til at holde den beskæftiget. 

  Det er en hund med et abnormt høj energi niveau, som ikke kender betydningen af sofahygge.

  Kort og godt om racen Australian Shepherd

  • Racen er meget atletisk og sporty 

  • Har ekstremt meget energi

  • En Aussie er arbejdsom og intelligent

  • Lever for at arbejde

  • Lever typisk 13-15  år 

  • Hanner vejer typisk 25-32 kg og tæver 16-25 kg.   

  • Hanner er mellem 51-58 cm og tæver 46-54 cm.

   

  En Australian Shepherds sind

  Aussien der er skabt til at være en hyrdehund, kan og vil tage den dominerende rolle i hjemmet, hvis du ikke tidligt tager styringen. Dette gør dem til et dårligt valg for førstegangsejere.

  Som mange hyrdehunde er den Australian Shepherd i naturen loyale overfor deres familie, men er modbydelige overfor fremmede. 


  Socialisering af en Australian Shepherd

  Har du at gøre med en Aussie, gør du særligt klogt i at introducere den for nye mennesker, hunde og situationer fra hvalp af. 

  Det hjælper med at sikre at din aussie vil være er afslappet og venlig blandt mennesker og dyr, når den bliver voksen. 

  Som tidligere nævnt, kan racen være modbydelige overfor fremmede, hvis ikke denne socialisering finder sted mens hunden er hvalp.

  Ved at udsættelse din Australian Shepherd for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge, vil det ikke senere hen stresse hunden, socialiseres den ikke ordentligt fra en ung alder, vil den ikke vide hvordan den skal håndtere alle de indtryk.

  Kort og godt er socialisering er altså nøglen til, at din Aussie vokser op til at blive en fantastisk velafbalanceret hund.

  En Australian Shepherds temperament

  Uanset hvilken hunderace du har med at gøre, så præges temperamentet af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og tidlig socialisering. 

  Det er meget tydeligt at se, at hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og modige når det kommer til mennesker, andre hunde og ukendte situationer. 

  Særligt med en Australian Shepherd, bør du bruge tid med hvalpene for at finde den med det helt rigtige sind.

  Blot ved at se på, hvordan hvalpene interagerer med hinanden, kan det hjælpe dig med at tyde, hvilken hvalp der bl.a. er mest dominerende, mindst dominerende mm.

  Du bør også ved altid før anskaffelsen af en hund, møde mindst en af forældrene.

  Det er oftest tæven du vil kunne møde, da den Aussie hvalp du overvejer at tage med hjem, altid bør gå med sine mor og søskende til den er 8 uger. 

  Ved at møde mindst en af forældrene, hjælper det dig med at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med og som passer ind i dit liv. 

  Du bør aldrig købe en hvalp fra en opdrætter, hvor du ikke kan få lov at møde mindst en forældre, eller hvor hvalpene går alene i en stald, skur mm det tyder på dårligt opdræt.

  Også ved at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Aussie hvalp du overvejer at tage med hjem, kan være en rettesnor til at vurdere hvordan hvalpen vil være, når den bliver voksen.

  Det er bestemt ikke en mulighed, du bør lade passere forbi, hvis muligheden byder sig. 


  En Australian Shepherds forhold til børn

  Aussies er hyrdehunde, og vil altid betragte børn som en del af deres flok, så du bliver nødt til at lære din Aussie, at det ikke er tilladt at jage og nappe til børnene for at opdrage dem. 

  Når først din Australian Shepherd har lært dette, vil den være en vidunderlig familiehund.

  Alle børn (og for den sags skyld voksne, der ikke er vant til hunde) der kommer i hjemmet, skal også lære at de under ingen omstændigheder må nærme sig en Aussie, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover, den kan risikere at blive skræmt og dermed reagere uhensigtsmæssigt. 

   

  En Australian Shepherds forhold til andre dyr

  De kan også komme godt ud af det med andre kæledyr, selvom de muligvis vil prøv at vogte dem. 

  Især med katte kan det vise sig, at være en dårlige ide hold derfor godt øje med din Aussie, når andre kæledyr er der, indtil den lærer at de ikke er de ikke er dens job at vogte.


  Det kræver en Australian Shepherd af motion og stimulering

  Hvis du har en have skal du sørge for, at du også har et sikkert hegn, som din aussie ikke kan grave under eller hoppe over. 

  Underjordisk elektronisk hegn fungerer ikke hos denne race, din Australian Shepherds trang til at hyrde noget, vil overvinde enhver bekymring, den måtte have om at få et mildt chok. 

  Af samme grund skal du altid sørge for at din Aussie går i snor medmindre du er standhaftig og kvalificeret til at træne den til at modstå dens natur.

  Din Australian Shepherd har brug for en halv time til en times aktivitet hver dag, såsom løb, et frisbee-spil, lydighed eller agility øvelser. 

  Når du ikke leger med din hund, er hundepuslespil en god måde at stimulere den mentalt.

  Hvalpe har ikke brug for så meget hård træning som voksne, og faktisk skal du ikke lade dem lege på for hårde overflader, såsom beton, eller lade dem hoppe meget, indtil de er mindst et år gamle. 

  Det kan skade deres stadig udviklende knogler og forårsage fremtidige problemer.

  Aussiens vane med at nappe og jage er fremragende til at opdrætte får men dårlige manerer, når det anvendes på mennesker og andre kæledyr. 

  Lydighedstræning kan hjælpe dig med at begrænse din Aussies adfærd, og de hjælper også med at tilfredsstille hans behov for mental stimulering og arbejde.


  Sådan opdrager du en Australian Shepherd

  De første 4 måneder af en Australian Shepherds liv er af afgørende betydning for, hvordan den vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Dit vigtigste job som hvalpeejer er derfor, at sørge for at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som overhovedet muligt, for at få en velafbalanceret voksen Aussie.

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Ved opdragelse af en Australian Shepherd , bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed

  • Fastholdelse

  • Belønning

  • Konsekvent

  Du bør med fordel benytte den skønne familie udvidelse, som et oplagt tidspunkt til at invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, nogle besøg til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, vil bestemt også være godt for dine Aussie hvalp. 

  Du vil hurtigt finde ud af, at du får mange nye hundevenner og lære folk i dit nabolag at kende, når først du har en hund og det er hyggeligst hvis du har en velafbalanceret hund. 


  Kendte sygdomme hos racen Australian Shepherd

  Overordnet set er en Australian Shepherd en sund og rask hunderace. Men som alle andre hunderacer, er der visse sygdomme som denne race er mere tilbøjelig til at få.


  Følgende sygdomme kan findes hos racen Australian Shepherd:

  • Hoftedysplasi

  • Albue dysplasi

  • Epilepsi

  • Døvhed

  • Osteochondrosis Dissecans (OCD)

  • Progressiv retinal atrofi (PRA)

  • Grå stær

  • Distichiasis

  • Collie Eye Anomaly (CEA)

  • Hypothyroidisme

  Listen kan virke lang, men husk på at det langt fra er alle Aussies, der rammes af nogle af disse sygdomme. 

   

  En Australian Shepherds gennemsnitsalder

  En Aussie bliver oftest mellem 13-15 år.

   

  En Australian Shepherds udseende

  En Aussie har en mellemlang vandafvisende pels for at holde den tør i regn og sne. 

  Australian Shepherds i kolde klimaer har en tungere underuld end dem, der bor i varmere områder.

  Glat eller bølget pels dækker kroppen, med kort, glat hår på hovedet og ørerne, fronten af forbenene og under hælene. 

  Der er langt, voldsomt pels - som er især tykt hos hanner - på nakken og brystet.

  Australian Shepherds findes i flere farver: blå merle, rød merle, rød, tri-farve (hvid, sort og solbrun) og sort. 

  En merle frakke har et mørke pletter på en lysere baggrund, så en blå merle hund har sorte pletter på grå og en rød merle hund har røde pletter på beige. Merles har en tendens til at blive mørkere med alderen.


  Pleje af en Australian Shepherd

  Hvis du spekulerer på, om en Australian Shepherd fælder, er svaret JA. Racen fælder året rundt, men mere kraftigt i løbet af foråret, når den mister sin vinterpels.

  Børst din Aussies pels ugentligt, måske oftere i løbet af sæsonen, for at forhindre knuder. Inden du begynder at børste, sprøjt balsam spay til hundehår, for at gøre processen lidt behageligere. 

  Brug derefter en glidende børste til at børste i den retning, håret vokser, og sørg for at komme helt ned på huden - ikke blot at køre den hen over toppen af pelsen. 

  Knuder er almindelige bag ørerne, og det kan være nødvendigt, at du børster dem igennem dem med en kam, eller klipper dem af.

  Hvis du sørger for at børste din Aussie har den kun brug for et bad, når den er beskidt, hvilket sandsynligvis ikke vil være mere end et par gange om året. 

  Brug en shampoo lavet til hunde for at undgå udtørring af dens hud og pels.


  Gode tips til pleje af din Australian Shepherd

  Imens du børster din Aussie, er et godt tidspunkt at kontrollere din hunds.

  Du skal kontrollere din hund for sår, udslæt, tør hud eller tegn på infektion såsom betændelse eller ømhed. 

  Kontroller øjnene og ører for fremmedlegemer, pelsen skal se blank og ikke kedelig ud. 

  En kedelig pels kan indikere et behov for en bedre diæt eller hyppigere pleje.

  Klip negle regelmæssigt for at forhindre smerter, hvis du kan høre neglene klikke på gulvet, er de for lange.

  Du vil takke dig selv for, at vænne din Australian Shepherd til at blive børstet og undersøgt, når den er hvalp, for det er ikke noget i kommer udenom. 

  Undersøg derfor hundens poter ofte og grundigt, det er ikke mærkeligt hvis den vil forsøge at trække poterne til sig, hunde er nemlig følsomme omkring deres fødder.

  Gør altid enhver form for pleje til en positiv oplevelse, fyldt med ros og belønninger, så lægger du grunden til nemmere kontroller når den bliver voksen.


  Historien om racen Australian Shepherd

  På trods af Aussiens navn er dette en amerikansk-født race. 

  Australian shepherd blev oprindeligt udviklet til at hyrde husdyr for landmænd i det vestlige USA, og nogle moderne Aussies fortsætter stadig med at udføre netop dette job.

  Der er mange teorier, om hvilke racer der blev brugt til at skabe Aussien. 

  Det er sandsynligt, at Australian Shepherds forfædre inkluderer collie- og andre typer af hyrdehunde, der blev importeret med sammen med får fra Australien i 1840'erne - deraf navnet. 

  Opdrættere stræbte efter at skabe en hund, der var alsidig, hårdtarbejdende og intelligent.

  Racen steg i popularitet i årene efter 2. verdenskrig, hvilket gik hånd i hånd med en fornyet interesse for ridning i vestlig stil. 

  I dag forbliver Aussien den samme, energiske og kloge hund, der viste sig at være så nyttig for landmænd og landmænd i gamle dage. 

   

  Er du og racen Australian Shepherd et godt match?

  Den smukke hund, smelter måske dit hjerte - men det er ikke sikkert at du smelter Sussiens hjerte, medmindre du kan tilbyde den de rette forhold.


  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Australian Shepherd:

  1. Har du tid at at stimulere den fysisk og mentalt?

  2. Kan du tilbyde en Aussie et godt og aktivt liv hvor den får lov at arbejde?

  3. Har du tid og lyst til at bruge den mængde tid det kræver at pleje en Australian Shepherd?

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne fantastiske hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Australian Shepherd?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Australian Shepherd til salg

  Australian Shepherd 10.000. kr.

  Australian Shepherd, hvalpe, 5 uger , salgklar 050724

  Ønsker du en Aussie skal være en del af din familie eller din bedste ven? Så har vi stadig 3 hanner og 1 hun tilbage. Mor er den sødeste tæve, meget mild og rolig, fantastisk sind! Hun er til dagligt ...

  Alder
  9530 Støvring

  Australian Shepherd 15.000. kr.

  Australian shepherd, flere hvalpe, 8 uger , m. stamtavle, salgsklar 28. Juni

  Red Merle og Blue Merle hvalpe. Med DKK Stamtavle. Chippet, vaccineret og dyrlæge kontrolleret. <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  6862 Tistrup

  Australian Shepherd 5.000. kr.

  Husky/Samojede/Australian Shepherd/flatcoated, hvalpe, 1 uge , salgklar 5.9.2024

  Vores skønne Nala er scannet drægtig med Kuno. Termin omkring 10.7 . Nala er halv samojede og halv husky. Hun har fået det bedste fra begge racer, hun er en meget rolig og afbalanceret familiehund. Na...

  Alder
  6710 Esbjerg V

  Australian Shepherd 10.000. kr.

  Australian Shepherd, hvalpe, 2 uger , salgklar 19.07.24

  Australian Shepherd hvalpe tricolour (sort, hvid og brun), ægte men uden stamtavle og salgsklare fra den 19.07.24. Mor er af tysk herkomst og far er fra Danmark. Hvalpene er stueopdræt og meget tillid...

  Alder
  6500 Vojens

  Log ind for at kommentere
  0 kommentarer