Gravhunden er klog, livlig og modig, både over og under jorden.

Den blev avlet til jagt. 

Det har givet den et fantastisk mod, udholdenhed og styrke.

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Gravhundens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Gravhund

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Havaneser gravhunde blanding , hvalpe, 8 uger , salgklar 170724

  De skønneste hvalpe søger egnede familier til Bernard og Blackie, en han og en hun. De er godt socialiseret og er vant til andre mennesker,. børn og selvfølgelig deres far og mor. Hvalpene er vacciner...

  Alder
  4200 Slagelse
  Image
  gravhund, hvalpe, 12 uger , salgklar 7/6 24

  Vores dejlige tævehvalpe Fie og Rynke er på udkig efter deres kommende kærlige familie. Gravhunde bliver med deres personlighed vilkårligt et ekstra familiemedlem - så måske er racen noget for dig? ...

  Alder
  9560 Hadsund

  En Gravhund er en meget intelligent hund, og har sine helt egne meninger om hvordan tingene bør og ikke bør være. 

  Det er nemlig ikke altid, at den har de samme planer som dig, hvilket gør den til en selvstændig og uafhængig ven, som oftest kun knytter sig 100% til én enkelt person. 


  Kort og godt om racen Gravhund

  • En gravhund binder sig ofte kun 100% til én person

  • Den er intelligent men stædig

  • Dens lange næse kan snuse mad på lang afstand, og den elsker det

  • Gravhunden kræver motion for at holde vægten og en stærk rygmuskulatur 

  • Den kan godt lide at gø, så dine naboer er ikke i tvivl om, at du har fået et nyt familiemedlem

  • På trods af den størrelse, så lyder den gøen som om, det kommer fra en større hund

  • En gravhund kan leve op til 16 år

  • Kan veje op til 9 kilo

  • Og er alt mellem 15 - 25 cm høj.


  Hvordan er en gravhunds sind?

  Gravhunden elsker at være tæt på sin ejer og hjælpe til hvor den kan. Racens intelligens gør den i stand til at lære rigtig mange tricks, som den som oftest har sin helt egen måde på, at udføre. 

  For Gravhundens kloge hoved, giver den nemlig mulighed for at skabe sine egne ideer om, hvordan reglerne bør se ud for når det kommer til legetid - og den følger derfor (måske) ikke altid lige det som der er blevet fortalt den.  

  På grund af dens charmerende rebelske sind, kræver den en tålmodig, fast, konsekvent men i særdeleshed belønnende træning. 

  Det stammer helt tilbage fra da racen blev skabt, hvor den efter at have gravet tunneller under jorden og samtidig, til tider kæmpet for dens liv mod grævlinge, kunne opnå en godbid hos dens ejer.    

  Bor du i lejlighed, kan du sagtens anskaffe dig en gravhund, også selvom du ingen baghave har. 

  For på trods af, at den skal ud på gode moderate gåture to gange om dagen, så trives den på lidt plads og kan sagtens aktiveres på få kvadratmeter indendørs. 

  Det er dog vigtigt at du hjælper den lange pølsehund op og ned af trapperne, samt ikke lader den hoppe op på sofaen fra gulvet (eller omvendt), da dens ryg simpelthen ikke kan tåle det. 

  Generelt bør dens ryg støttes når du holder den, eftersom Gravhunden er meget modtagelig for rygproblemer på grund af dens utrolig lange rygsøjle.

  Hvordan er Gravhundens forhold til børn og andre kæledyr?

  Racen binder sig oftest til en bestemt ejer, og kan af natur være mistænksom overfor fremmede, derfor er det især vigtigt at socialisere denne race fra hvalp af. 

  Bruger ejeren, som gravhunden har udset som sin yndlings, meget tid på andre - end den, så skal den nok gøre opmærksom på, at den altså også er i rummet - og den kan endda blive en ret så jaloux hvis det ikke lykkes i første forsøg.

  Hvad kræver en Gravhund af motion og stimulering?

  Racen Gravhund trives både på landet og i byen. Den bør dog altid bæres op og ned af trapper, for at skåne dens ryg og lige så vel sofaen, som skrevet ovenfor.

  Mange mennesker tænker oftest at en gravhund ikke kræver meget motion, men det er altså en fejl. 

  Dens lange næse, er glad for mad og dens lille størrelse samt dens ryg taget i betragtning, kræver regelmæssig træning for at holde racen i form. 

  To gode gåture om dagen bør være tilstrækkeligt, for at holde dens vægt samt vedligeholde en stærk muskulatur til at beskytte mod rygproblemer, som desværre er en kendt gene hos racen.

  Udover gåture er gravhunden generelt god til at aktivere sig selv. Racen er kendt for at være livlig og elsker at jage små dyr, fugle og endda dens legetøj. 

  Det kommer sig af, at racen blev avlet til jagt, og dermed være i stand til at dræbe dens bytte. 

  Hjemme hos dig, vil det for gravhunden være dens legetøj som er byttet og derfor vil den typisk jage det igen og igen.

  Hvordan opdrager jeg min Gravhund?

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  At gå til hvalpetræning med sin Gravhund, er en god start. 

  Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom hundeparken eller på gågaden hvor du lader din Gravhund møde andre hunde og mennesker. 

  Alt dette vil hjælpe din firbenede ven med sine sociale færdigheder.

  Gravhunden kan vise sig, at være noget af et uafhængigt og noget så stædigt væsen. Af den årsag kan de til tider være lidt vanskelige at træne. 

  Nøglen til en lydig Gravhund bør derfor være baseret på kærlig og positiv træning, da gravhunden elsker at modtage din kærlighed og kun bliver mere uafhængig og egenrådig ved brug af straf og hårde kommandoer - det skræmmer den nemlig. 

  Du bør også huske på historien om denne lille pølsevuf; at den blev avlet med en meget stærk lugtesans, som den brugte til at snuse sig frem til grævlingehulerne, for at jage dem ud og op på landjorden. 

  Det jagtinstinkt får den nogle gange på afveje, da den kan blive så dybt fokuseret på en lugt og ikke høre at du kalder - det er ikke med vilje, det ligger blot i dens gener.


  Hvilke sygdomme er typisk for Gravhunde?

  Gravhunden er generelt en sund og rask race, hvis den holdes med en ordentlig pleje og er på en god diæt samt motioneres. 

  Men som alle andre racer, så er racen mere udsat overfor at bestemte sundhedsmæssige forhold.


  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

         - Rygskader

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale. 

  Derudover skal du være opmærksom på at en gravhund er tilbøjelig til at få øjenproblemer, såsom sår i hornhinden og tørre øjne.
   

  En Gravhunds gennemsnitsalder

  En Gravhund bliver oftest mellem 12 - 16 år.


  Hvordan ser en Gravhund ud?

  Gravhunden beskrives bedst som en lang pølse, med fire ultra korte ben, en fin letbuet vrikkende hale og et spidst hoved som på sig, har fået placeret en lang næse og to lange bløde ører. 

  Af samme årsag kaldes racen netop (som oftest) pølsehunden, hotdog-hunden og især i Tyskland for Teckels, Dachels  mv. i samme stil.

  Det kan være svært at holde et smil tilbage, når man som hundeelsker på sin vej møder en lille Gravhund, der stolt bærer sin lange ryg, muskuløse krop og som samtidig tripper afsted på sine miniature ben, mens hovedet står så langt og stærkt som muligt. 

  Pelsen findes i flere forskellige varianter og racen deles op som følgende: 

       - En korthåret Gravhund

       - En langhåret Gravhund 

       - En ruhåret Gravhund.

  Farverne på pelsen kan være: Rød, sort, brun, blå, fawn, creme og / eller en blanding af flere af nævnte farver. 

  Typisk ses også et hjerteformet mønstre på Gravhundens rumpe, lige under halen, som har en anden farve. 

  Begge køn: vejer op til 9 kilo og er mellem 15-25 cm høj. 


  Hvordan plejer jeg en Gravhund?

  Gravhunden er en relativ renlig hunderace, og lugter sjældent eller aldrig dårligt, af våd hund. 

  Pleje af pelsen afhænger af typen, om gravhunden er korthåret, langhåret eller ruhåret.

  Den korthåret Gravhund kan nøjes med at blive vasket en gang imellem, og blot tørres med et håndklæde. 

  Denne type kræver minimal pelspleje. 

  Den langhåret Gravhund kræver udover vask og blive tørret også ture med hårbørsten i mere eller mindre grad, afhængig af pelsens tykkelse. 

  Den ruhåret Gravhund ser bedst ud, hvis dens pels udover bad og børstning også trimmes et par gange om året. 

  For alle ovenstående tre typer gravhunde, skal skægget og øjenbrynene lejlighedsvis beskæres. 

  Tandpleje er selvfølgelig en nødvendighed. 

  Du bør børste din gravhunds tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. 

  Start når din gravhund er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

  Undgå at lade neglene vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din lille ven. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.

  Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.

   

  Hvad er historien om racen Gravhund?

  Gravhunden stammer fra Tyskland, og har eksisteret i omkring 600 år. Her brugte vi mennesker racen som jagthund i forbindelse med at grave veje ind til (især) grævlingehuler, for at presse grævlingerne ud, så mennesket kunne jage dem over jorden. 

  Gravhundens lange smidige krop var netop blevet avlet til formålet. Og ikke nok med det fysiske, så har det hårde og beskidte arbejde under jorden, været med til at give gravhunden et mod, en udholdenhed og ikke mindst styrke. 

  For på trods af dens lave højde, så stod den ofte front mod front overfor meget store og aggressive grævlinge, der både viste knivskarpe tænder og kløer - og som var i stand til at slå denne hund ihjel.  

  Men det holdte ikke racen tilbage, og senere blev den endda brugt til at spore store vildsvin.

  I dag er der dog ikke så meget grævlinge og vildsvinejagt til Gravhunden, da vi i stedet har taget racen til os som en nær firbenet familie-slægtning.

   

  Er du og Gravhund et godt match?

  En Gravhund anbefales til ejere, som gider at investere deres kærlighed og engagement til Gravhundens behov. 

  H3: 3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Gravhund:

  1. Har du tålmodighed til at træne din Gravhund?

  2. Vil du bære den op og ned af trapper og møbler?

  3. Har du mulighed for at gå to moderate ture med den dagligt?


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille hotdog.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Gravhund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Gravhund til salg

  Gravhund 13.000. kr.

  Gravhunde Korthåret Standard, hvalpe, 5 uger , salgklar 01-08-2024

  Fra Kennel Tueholt. Vores Dina har fået sit andet kuld med Buevangs Xander og der er kommet 8 hvalpe (5 Hanner og 3 Tæver). Hvalpene er født den 6/6-2024 og er virkelig flotte. De er opdrættet efter d...

  Alder
  4160 Herlufmagle

  Gravhund 9.000. kr.

  Langhåret dværg/miniature gravhund , hvalpe, 1 uge , salgklar 22/8

  Vores dejlige Molly har fået sine hvalpe. 6 små drenge, som er supersøde. Moren er en langhåret dværg og faren er en langhåret miniature gravhund. De bliver vænnet til Alm. Familielarm med børn, andre...

  Alder
  6880 Tarm

  Gravhund 12.000. kr.

  Gravhund, hvalpe, 8 uger , salgklar 23/7-2024

  Skønne hvalpe fra køkken opdræt efter glade og sunde forældre af gode jagtlinjer 5 stk. 2 tæver 3 hanner ( en han lovet væk) Mor Berg`s Vixi. Far Ivan vom forsthaus Ellerbruch, født 28/5-2024 klar ti...

  Alder
  5932 Humble

  Gravhund 18.000. kr.

  Langhåret dværg gravhund , hvalpe, 6 uger , salgklar 13/7

  Super lækre hvalpe. Stueopdræt sunde og socialceret hvalpe, med prima temperament sælges til gravhunde elskende hjem. Hvor de vil blive betragtet som familie medlem og få lov at ligge i sofaen. Har ma...

  Alder
  6851 Janderup Vestj

  Log ind for at kommentere
  1 kommentarer
  skrev d. 26-juni-2009 #1

  Gravhunden er en dejlig hund, men også en hund som kræver en del træning og en stærk leder. Gravhunden har stor tendens til at gø og man skal være opmærksom på andre kæledyr som f.eks. mus, hamster, kanin mv. idet gravhunden betragter disse som byttedyr