Tilbage til alle hunderacer

Grand Danois (Den danske Hund)

Herunder finder du en liste af salgsannoncer med racen Grand Danois. 

En hund på størrelse med en hest, og et kæmpe hjerte. 

Den er venlig og kærlig overfor sin familie, store som små. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Grand Danois sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Grand Danois (Den danske Hund)

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Grand danois, tæve, 5 uger , m. stamtavle, salgsklar 1/8

  Kennel Guldhøjs har 5 smukke piger der søger nye hjem pr 1/8. Skriv eller ring på. telefon for mere info. <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  5492 Vissenbjerg
  Image
  Grand Danois, hvalpe, 10 uger , salgklar Nu

  Harlekin Grand Danois. 2 Hanner søger familie er klar til at at komme hjemmefra.

  Alder
  6580 Vamdrup

  En Grand Danois er virkelig en stor hunderace - stor og ædel, kendt som værende en blid kæmpe eller som "Apollo af hunde." Apollo er den græske solgud.

  Grand Danois har en status i hundeverdenen; men selvom den ser frygtelig imponerende ud, er den i virkeligheden en af de bedste hunderacer.

  En Grand Danois er nemlig en sød og ikke mindst yderst kærligt hund, den elsker at lege og er blid med børn.

  Se annoncer for racen længere nede på siden.

  Kort og godt om racen Grand Danois

  • En Grand Danois er blid og kærlig 

  • Den søger at behage sin familie

  • Den er særligt god til børn i alle størrelser

  • Racen er nem at gøre stueren

  • Lever typisk 7-10 år 

  • Vejer 50-75 kg. 

  • Hunner ca 72 cm. og hanner er mellem ca.80 cm

   

  Grand Danois sind

  En vel avlet Grand Danois er en af de bedste hunde at holde som kæledyr. 

  Den er nemlig et blidt, sødt, kærligt kæledyr, en Grand Danois elsker at lege og er afslappet omkring børn. 

  Den har et stort ønske om at behage sin ejer, hvilket gør den let at træne.

  Du kan være sikker på, at din Grand Danois vil være, hvor resten af familien er. Den er god som dagen er lang, er generelt venligsindet overfor fremmede og børn, og vil derfor byde jeres gæsterne velkommen med manér, medmindre den føler sig truet da kan en Grand Danois være voldsomt beskyttende.

  En Grand Danois har ingen ide om hvor kæmpestor den her, derfor vil du opleve at den glade hund, er helt sikker på at den skal sidde på skødet af dig.

  Socialisering af Grand Danois

  Godmodige som de er, har en Grand Danois bestemt brug for tidlig socialisering, den skal altså introduceret til nye mennesker, hunde og situationer fra hvalp af, hvis du altså vil have en voksen grand danois der er afslappet og venlig blandt mennesker og dyr.

  En Grand Danois bør derfor, som alle andre hunde, udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. 

  Socialisering hjælper altså med at sikre, at din Grand Danois vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

  Grand Danois temperament

  En Grand Danois har grundet sin størrelse en enorm styrke, men til trods for dette og det faktum, at de oprindeligt er opdrættet til at jage er de altså blide og venlige.

  En Grand Danois temperament påvirkes, ligesom alle andre hunderacer, af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og tidlig socialisering. 

  Hvalpe der besidder et godt temperament er nysgerrige, legende og modige når det kommer til mennesker. 

  Du gør klogt i altid møde mindst en af forældrene - som regel er det tæven der er tilgængelig, da hvalpen går med sine mor til den er 8 uger - for at sikre, at den har et godt og mildt temperament, ét som du er komfortabel med og som passer ind i dit liv. 

  Er du endda så heldig, at have mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Grand Danois hvalp du overvejer at tage med hjem, er det ikke en mulighed, du bør lade passere forbi, det kan nemlig være en rettesnor til at vurdere hvordan hvalpen vil være, når den bliver voksen.

  En Grand Danois forhold til børn 

  En Grand Danois er intet mindre end vild med børn, udover det er den ekstra blid og tolerant over for dem, især hvis den er vokset om med børn omkring sig. 

  Husk blot på, at den gigantiske hund, overhovedet ikke har nogen idé om, hvor stor den er sammenlignet med et lille barn, og det betyder altså at den nemt kan komme til at vælte et mindre barn.

  Det det kommer til hunde og børn, for den sags skyld alle dyr, skal du gøre det til en regel, at børn altså uanset alder, udelukkende må kæle og lege med din Grand Danois, hvis de sidder på gulvet, så risikere små børn ikke at blive væltet omkuld, og større børn gearer ikke hunden op. 

  Børn skal bestemt også lære, hvordan man nærmer sig og rør en hund! 

  Derfor bør du for alle parters skyld, altid overvåge enhver interaktioner mellem hunde og barn, for at forhindre at der sker uheld, hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet.

  Børn i husstanden, eller børn der er på besøg, skal også lærer at de under ingen omstændigheder må nærme sig din Grand Danois, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

  Derudover må de heller ikke i leg, forsøge at tage hundens mad fra den, det er der ingen hund der vil reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn.

  En Grand Danois forhold til andre dyr

  Grand Danois kan som mange andre hunde, også godt lære at komme fint ud af det med andre kæledyr i familien herunder katte. 

  Det kræver dog at de er er velsocialiseret og introduktion i en ung alder er nøglen til succes.

  Generelt vil en Grand Danois altså kunne komme ud af det med andre kæledyr i husstanden, men det er altså ikke anbefalelsesværdigt. 

  Nogle gange kan en Grand Danois være aggressive overfor husdyr.

  Det er en individuel sag, nogle tåler altså ikke et andet dyr i huset, mens andre vil putte sammen med både katte og andre hunde.

  Det kræver en Grand Danois af motion og stimulering

  På trods af sin kæmpe størrelse er en Grand Danois rolig nok til at være en god familiehund, skønt den altså ikke er velegnet til at bo i en lille lejlighed, fordi den simpelthen vil støde ind i alt, det er altså hverken godt for dine nerver eller din Grand Danois.

  En Grand Danois kan blive kold om vinteren, så du bør derfor ikke den udenfor i koldere klima - det bør ingen familiehund. 

  Selvom det måske ikke er din første tanke, taget en Grand Danois størrelse i betragtning kan racen faktisk godt lide at have en sweater eller fleece jakke på, for at holde den varm, når du går en tur om vinteren.

  En Grand Danois er relativt stille indendørs, men den har brug for en lang gåtur mindst en gang om dagen eller en stor have at lege i. 

  En voksen Grand Danois har brug for 30 til 60 minutters daglig træning, afhængigt af dens alder og aktivitetsniveau. 

  Hvalpe og unge har brug for cirka 90 minutters gåture om dagen.

  Hvis du planlægger at lade din Grand Danois være ude i haven, har du brug for et stort hegn, selvom den generelt ikke er en springer. 

  Hvis du nyder at holde en flot have, skal du forstå, at en Grand Danois virkelig nyder at ødelægge dine fine blomsterbede (bare et lille tip, i håb om at forhindre hjerteanfald).

  Ønsker du en trofast løbepartner, er det vigtigt at du venter med at tage din Grand Danois med på tur, indtil den er mindst 18 måneder gammel. 

  Før da vokser en Grand Danois knogler stadig, og de er slet ikke klar til at løbe længere distancer. Faktisk er det bedst at hunden er 2 år, så er du sikker på at din Grand Danois er færdigudviklet.

  Sådan opdrager du en Grand Danois

  De første 4 måneder af en Grand Danois liv har meget stor betydning for, hvordan hunden vil se på verdenen, når den bliver ældre.

  Det er derfor dit vigtigste job som hvalpeejer, at sørge for at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som overhovedet muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Det er vigtigt at du ikke lader dig skræmme af uheldige møder med andre hunde, disse er også med til at lære din Grand Danois hvalp at læse andre hunde. 

  Ejer eller er du kommende ejer af en Grand Danois, bør du tidligt deltage i lydighedstræning, så du ikke ender med en stor hund du ikke kan håndtere.

  Anse familie udvidelsen som et oplagt tidspunkt, til at invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade. 

  Du vil hurtigt finde ud af, at du får mange nye hundevenner og lære folk i dit nabolag at kende, når først du har en hund. 

  Ved opdragelse af en Grand Danois, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed

  • Fastholdelse

  • Belønning

  • Konsekvent


  Kendte sygdomme hos racen Grand Danois

  Overordnet set er racen Grand Danois en sund og rask race, men som enhver anden hunderace, er der altså bestemte sundhedsmæssige problemer, som racen er mere udsat overfor.

  Hvis du køber en hvalp, skal du finde en god opdrætter, der viser dig sundheds papirer på begge dine hvalps forældre. Disse papirer viser, at hundene er testet fri for bestemte sygdomme.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  • Udviklingsproblemer

  • Hoftedysplasi

  • Gastrisk torsion

  • Knoglekræft

  • Hjertesygdom

  Ikke alle Grand Danois får nogle af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race.

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  Da nogle sundhedsmæssige problemer ikke vises, før en hund er fuldvoksen, udstedes der  ikke papirer på hunde som er yngre end 2 år gamle. 

  Find derfor en opdrætter, der ikke avler på sine hunde, før de er to til tre år gamle.

  En Grand Danois gennemsnitsalder

  En Grand Danois bliver oftest mellem 7 - 10 år.


  En Grand Danois udseende

  Du er højest sandsynlig ikke i tvivl, når du ser en Grand Danois. Den er på størrelse med en lille hest. 

  De seks mest almindelige farver på en Grand Danois er: 

  • Fawn (en gylden farve med en sort maske)
  • Brindle (fawn og sort blandet over hele kroppen i et tiger stribet mønster)
  • Blå (stålblå, som i virkeligheden er en slags grå)
  • Sort
  • Mantel (sort og hvid med et solidt sort tæppe over kroppen)
  • Harlekin (hvid med uregelmæssige sorte pletter over hele kroppen)

   

  En Grand Danois krav til pleje

  En Grand Danois fælder meget, men dens pels er let at holde i tip-top tilstand ved regelmæssig børstning. 

  Brug en fast børste og shampoo efter behov. '

  Regelmæssig børstning holder din Grand Danois pens sund og ren og holder antallet af bade nede.

  Som du måske kan forestille dig, er det at bade en Grand Danois en skræmmende opgave, især hvis den ikke ser frem til det. 

  Du vil måske finde din Grand Danois krøllet sammen i et hjørne, når først det går op for den at det igen er tid til en skyller.

  Anden pleje af en Grand Danois

  Børst din Grand Danois tænder mindst to eller tre gange om ugen for at fjerne opbygning af tandsten og bakterier. Daglig børstning er endnu bedre, hvis du vil forhindre tandkødssygdom og dårlig ånde.

  Klip din Grand Danois negle en til to gange om måneden, hvis din hund ikke slider dem naturligt, ved at klippe dem forhindre smerter. 

  Hvis du kan høre neglene klikke på gulvet, er de for lange. Hunde tånegle har blodkar i sig, og hvis du klipper for langt, kan det forårsage blødning - og din hund vil med garanti ikke samarbejde næste gang den spotter en negleklipper. 

  Så hvis du ikke har mod på at klippe din Grand Danois negle, skal i smutte forbi en dyrlæge eller hundefrisør. 

  Du skal ugentligt kontrollere en Grand Danois øre for rødme eller dårlig lugt, hvilket kan indikere at der er infektion. 

  Når du tjekker din hunds ører, skal du tørre dem med en vatrondel, der er fugtet med en mild ørerens, for at hjælpe med at forhindre infektioner. 

  Indsæt ALDRIG noget i øregangen, nøjes med at rengør det ydre øre.

  Gode tips til pleje af din Grand Danois

  Det er en god ide, at vænne din Grand Danois til at blive børstet og undersøgt, når den er hvalp. Undersøg dens poter ofte - hunde er følsomme omkring deres fødder.

  Gør pleje til en positiv oplevelse fyldt med ros og belønninger, så lægger du grunden til let nemmere kontroller når den er voksen.

  Når du undersøger din Grand Danois skal du kontrollere for sår, udslæt eller tegn på infektion, såsom rødme, ømhed eller betændelse i huden, i næsen, munden, øjnene og på fødderne, øjne skal være klare uden rødme. 

  Din omhyggelige ugentlige tjek af din Grand Danois vil hjælpe dig med at få øje på potentielle sundhedsmæssige problemer tidligt.

  Historien om racen Grand Danois

  Racen Grand Danois var oprindeligt avlet som jagthund, den blev avlet som en blandingsrace af tre stærke racer, så den kunne jage vilde dyr. 

  De blev endda brugt som krigshunde på grund af deres størrelse og beskyttertrang. Imidlertid blev aggressionerne avlet ud af racen i løbet af et århundrede.

  Den har en tysk afstamning, men den blev også avlet i England. Navnet “Great Dane” eller Grand Danois blev givet til racen af en fransk naturforsker.

  Der findes aftryk og billeder af væsener, der ligner en Grand Danois i det gamle Grækenland.

  I det 16. århundrede begyndte folk at transportere hunde, der var en blanding af den engelske Mastiff og den irske ulvehund, denne blandingsrace var langbenet og blev bare omtalt som den engelske hund. 

  Hunden blev på et tidspunkt globalt kaldt den tyske Mastiff, men senere blev den igen kendt som grand danois på grund af de stigende spændinger mellem Tyskland og andre lande. 

  Denne race var også Tysklands nationale hund omkring 1876.

  Er du og racen Grand Danois et godt match?

  Den store hund har et fantastisk sind og passer ind i de fleste familier, du bør dog alligevel sætte dig grundigt ind i racen før anskaffelsen.

  3 spørgsmål som du bør stille dig selv, inden du vælger at afskaffe en Grand Danois:

  1. Har du plads nok til den store hund?

  2. Har du den fornødne tid til en Grand Danois, både hvad angår aktivering, stimulering og pleje? 

  3. Har du mod på at have så stor en hund?

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne fantastiske hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Grand Danois (Den danske Hund)?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Grand Danois (Den danske Hund) til salg

  Grand Danois (Den danske Hund) 8000 kr.

  Grand Danois (Den danske Hund)

  Skal vi ud og rulle sammen så han klar. Dejlig lille dreng som med tiden bliver en godmodig kæmpe som ville elske hele sin familie både børn og katte og har besøgt nogle venner som også har hund. H...

  Alder 7 uger
  7600 Struer

  Grand Danois (Den danske Hund) 8000 kr.

  Grand Danois (Den danske Hund)

  Dejlig lille dreng som med tiden bliver en godmodig kæmpe som ville elske hele sin familie både børn og katte og har besøgt nogle venner som også har hund. Her hos sin mor er han blevet stueopdrættet,...

  Alder 7 uger
  7600 Struer

  Grand Danois (Den danske Hund) 8000 kr.

  Grand Danois (Den danske Hund)

  Dejlig lille dreng som med tiden bliver en godmodig kæmpe som ville elske hele sin familie både børn og katte og har besøgt nogle venner som også har hund. Her hos sin mor er han blevet stueopdrættet,...

  Alder 7 uger
  7600 Struer

  Grand Danois (Den danske Hund) 8000 kr.

  Grand Danois (Den danske Hund)

  Her er nummer 1 og det står på ham, Dejlig lille dreng som med tiden bliver en godmodig kæmpe som ville elske hele sin familie både børn og katte og har besøgt nogle venner som også har hund. Her ho...

  Alder 7 uger
  7600 Struer

  Log ind for at kommentere
  1 kommentarer
  skrev d. 26-juni-2009 #1

  Skøøøn familiehund. Du finder ikke en, der er mere børnevenlig og trofast. På trods af dens størrelse, er den blid som et lam, og er meget nysgerrig anlagt. Den har brug for at være med, når der sker noget. Og større "putte-gen" skal man lede længe efter. Den vil gerne være skødehund, på trods af størrelsen. Men når du har fået en Grand Danois, lægger du ikke selv mærke til, at den er "stor". Det skyldes at den er meget rolig. Den er meget blid over for andre dyr, og ja, det bedste man kan få.