Den populære race schæfer er klog og nem at træne.

Den skal have rigeligt med motion and anden aktivering.

Ellers kan den blive destruktiv og anspændt.

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Schæferhundens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Schæferhund

Aktivitet
Daglig motion
  • Størrelse
    Størrelse
  • Pelspleje
    Pelspleje
  • Træning
    Førstegangsejer
  • Fældning
    Fælder
  • Gøen
    Gøer hunden
  • Børnevenlighed
    Børnevenlig
  • Lydighed
    Lydighed
  • Vagthund
    Vagthund

  • Udvalgte annoncer

    Image
    Schæfer , hvalpe, 12 uger , salgklar 26/12-25

    Skøn hel sort schæfertævehvalp Abardi Ussi. Opdrættet inde, super god socialiseret, vant dagligdagen i familie Dejlig roligt sind Begge forældre er sunde både mentalt og fysisk og fuldt uddannet. Ussi...

    Alder
    4573 Højby
    Image
    Schæfer hvalpe 7 uger , hvalpe, 7 uger

    Fantastiske Schæferhvalpe til salg . De ville være rejseklar d. 28 januar 2025 3 er reserveret . Vores skønne kuld schæferhvalpe, er klar til at finde deres kærlige hjem! Disse små pelsklumper er fyld...

    Alder
    8220 Brabrand

    Den tyske hyrdehund populært kendt som Schæferen, er globalt en af de mest populære hunderacer - med god grund.

    De er intelligente og dygtige arbejdshunde. 

    Deres hengivenhed og mod er fantastisk, derudover er de utroligt alsidige og er særligt dygtige som arbejdshunde, hvor de bl.a. bruges som: servicehunde for handicappede, politi- og militær hunde, besætning, søgning og redning, narkohunde og, sidst men ikke mindst, som trofaste ledsager.

    Kort og godt om racen Schæfer

    • En Schæfer er intelligent og kærlig 

    • Dens mod er fantastisk

    • Særlig dygtige som tjenestehunde

    • Kan lære næsten hvad som helst

    • Lever typisk 10 - 14  år 

    • Vejer 34-43 kg.  

    • Hunner ca 58 cm. og hanner er mellem ca.64 cm

     

    Schæferens sind

    Schæferens personlighed er reserveret, men normalt ikke aggressiv. 

    Du bliver ikke lige så hurtigt venner med en Schæfer, som andre racer, men når først du bliver venner med en schæfer, er de ekstremt loyale. 

    Sammen med sin familie er de nemme, men når de trues fremstår de ekstremt stærke og beskyttende, hvilket gør dem til fremragende vagthunde.

    Denne meget intelligente race trives med at have et job, den er dog ligeglad hvilket. Schæferen kan nemlig trænes til næsten alt, fra at advare døve til at snuse efter et lavineoffer.

    En ting, de ikke er gode til, er at være alene i lange perioder. Uden det sociale liv og meget menneskelig kontakt de har brug for, såvel som motion og at aktivere deres intelligens i arbejde, bliver de enormt kede af det og frustrerede. 

    En schæfer der er understimuleret og ikke får nok opmærksomhed af sin familie, vil sandsynligvis udtrykke ophobet energi på måder, du bestemt ikke vil bryde dig om, såsom gøen og ved at ødelægge ting i hjemmet.

    Socialisering af en Schæfer

    Den kærlige men reserverede hund, har i høj grad brug for tidlig socialisering, den skal altså introduceret til nye mennesker, hunde og situationer fra hvalp af, hvis du altså vil have en voksen schæfer der er afslappet og venlig blandt mennesker og dyr.

    En schæfer bør, som alle andre hunde, udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. 

    Socialisering hjælper altså med at sikre, at din schæfer vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

    Schæferens temperament

    En Schæfers temperament påvirkes, ligesom alle andre hunderacer, af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og tidlig socialisering. 

    Hvalpe der har et godt temperament er nysgerrige, legende og modige når det kommer til mennesker. 

    Du bør lægge meget mærke til hvordan hvalpene agerer overfor hinanden, det vil hurtigt være tydeligt hvilken hvalp der er mest dominerende, mindst dominerende osv. 

    Du gør klogt i altid møde mindst en af forældrene - det er oftest tæven der er tilgængelig, da hvalpen går med sine mor til den er 8 uger - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med og som passer ind i dit liv, hvad enten du skal bruge den som familie- eller tjenestehund. 

    Er du så heldig, at have mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Schæfer hvalp du overvejer at tage med hjem, er det ikke en mulighed, du bør lade passere forbi, det kan nemlig være en rettesnor til at vurdere hvordan hvalpen vil være, når den bliver voksen.

    En Schæfers forhold til børn

    Hvis du fra hvalp af har trænet din schæfer og den har haft masser af samvær med børn, især som en hvalp, er en schæfer en god hund i familier børn. 

    Faktisk siger nogle, at en schæfer er et kryds mellem en babysitter og en politimand, begge blide og beskyttende for børnene i familien. 

    Hav dog altid i baghovedet at en schæfer en en stor hund, der ved en fejl nemt kan vælte et mindre barn omkuld. 

    Tro mod deres reserverede væsen, er de ikke særlig vilde med børn, som de ikke kender, men du skal ikke være nervøs for om din Schæfer vil blive aggressiv det bliver den kun, når den føler sig truet. 

    Når det kommer til dyr og børn, er det vigtigt at lave regler. 

    En af disse kunne være, at børn altså uanset alder, udelukkende må kæle og lege med din Schæfer, hvis de sidder roligt på gulvet, så risikere små børn ikke at blive væltet omkuld, og større børn gearer ikke hunden op. 

    Endvidere er det vigtigt at børn lære, hvordan man nærmer sig og rør en hund! Det er ofte her, der sker misforståelser hvor en hund kan føle sig truet. 

    Derfor bør du for alle parters skyld, altid overvåge enhver interaktioner mellem hunde og barn, for at forhindre at der sker uheld, hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet.

    Alle børn der kommer i hjemmet, skal også lære at de under ingen omstændigheder må nærme sig din schæfer, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

    Derudover må de for gud skyld heller ikke forsøge, at tage hundens mad fra den, det er der ingen hund der vil reagere positivt på. 

    Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn.

    En Schæfers forhold til andre dyr

    Som mange andre hunde, kan en Schæfer selvfølgelig også godt lære at komme fint ud af det med andre kæledyr i familien herunder katte. Det kræver dog at de er er velsocialiseret og introduktion i en ung alder er nøglen til succes.

    Det kan være vanskeligere at introducere en voksen schæfer til en husstand med andre kæledyr, hvis hunden ikke er vant til at være sammen med andre hunde eller katte.

    Det kan derfor være nødvendigt, at du ansætter en professionel træner til at hjælpe eller få råd fra. Det er dog klart anbefalelsesværdig at du ikke forsøger at sætte en voksen schæfer sammen med hunde og katte, hvis den aldrig har gået sammen med andre dyr.

    Det kræver en Schæfer af motion og stimulering

    Schæferen, der oprindeligt blev opdrættet som hyrdehund, er bygget til action. Det betyder, at de har masser af energi, som de har brug for at brænde af med daglig træning.

    Hvis du lader dem være i længere tid uden træning, vil du med 100% garanti få problemer. Store problemer. 

    Kedsomhed og inaktivitet fører til adfærdsproblemer - tyggeri, graven og gøren. Schæferen har altså desperat brug for fysisk aktivering (jogging, løb i en hundepark mm) men bestemt også mentalt (træningsøvelser som agility eller lydighedstræning).

    Som mange hyrdehunde er schæferen en hund der gøer. 

    Gøen er ikke nødvendigvis et problem, men det kan det blive, hvis det bliver en ting schæferen gør når den keder sig. 

    At lære ”stille” kommandoen, skal være en del af enhver schæfers lydighedstræning.

    Schæferen kan lide at tygge, og deres kæber kan ødelægge de fleste ting. 

    Hvis de vælger den forkerte ting at gnave i, kan det skade deres tænder, de kan komme til at sluge noget, der gør dem syge eller endda blive kvalt. 

    Gem sådanne genstande godt væk, og giv dem noget godt og sikkert tygge legetøj, så de kan underholde sig selv når du ikke leger med dem.

    Sådan opdrager du en Schæfer

    De første 4 måneder af en Schæfers liv er af afgørende betydning for, hvordan den vil se på verdenen når den bliver ældre.

    Det er derfor dit vigtigste job som hvalpeejer, at sørge for at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som overhovedet muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. 

    En hundetræner kalder denne process for socialisering.

    Schæferens reserverede personlighed, betyder at du opleve uheldige situationer med andre hunde. Det er dog meget vigtigt at du ikke lader dig skræmme af uheldige møder med andre hunde, for disse er også med til at lære din schæfer hvalp at læse andre hunde. 

    Ejer eller er du kommende ejer af en schæfer, bør du tidligt deltage i lydighedstræning, så du ikke ender med en stor hund du ikke kan håndtere. For det er sikkert og vist at en schæfer der ikke er godt opdraget, vil blive et problem. 

    Benyt familie udvidelsen som et oplagt tidspunkt, til at invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade. 

    Du vil hurtigt finde ud af, at du får mange nye hundevenner og lære folk i dit nabolag at kende, når først du har en hund.

    Ved opdragelse af en Schæfers, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

    • Tålmodighed

    • Fastholdelse

    • Belønning

    • Konsekvent

    Kendte sygdomme hos racen Schæfer

    Schæferen er overordnet set en sund og rask hunderace, men som enhver anden race er der altså bestemte sundhedsmæssige problemer, som de er mere udsat overfor.

    Hvis du køber en hvalp skal du finde en god opdrætter, der viser dig sundheds papirer på begge din hvalps forældre. Disse papirer viser, at hundene er testet fri for bestemte sygdomme.

    Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

    • Hoftedysplasi

    • Albue dysplasi

    • Gastrisk dilatation-volvulus

    • Degenerativ myelopati

    • Eksokrin pancreasinsufficiens

    • Allergier

    Selvom listen af potentielle sygdomme kan virke skræmmende, er det er vigtigt at huske på, at det altså ikke er alle Schæfere der får nogle af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race.

    Ansvarlige opdrættere har stærkt fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

    Nogle sundhedsmæssige problemer kan desværre ikke opdages, før en hund er fuldvoksen. Derfor udstedes der ikke papirer på hunde, som er yngre end 2 år gamle. 

    Find derfor en opdrætter, der ikke avler på sine hunde, før de er to til tre år gamle.

    En Schæfers gennemsnitsalder

    En Schæfer bliver oftest mellem 10-14 år.


    En Schæfers udseende

    Schæferen er en velproportioneret hund, hvor hovedet er bredt og spidser pænt til ud til en spids snude. Ørerne på en schæfer er store og står opad. 

    Ryggen er lige og muskuløs, hvorimod halen er busket og buer nedad.

    Pelsen på en schæfer er lige så forskellige som deres farve. Nogle schæfere er meget langhåret, andre noget kortere. 

    Dog har den "ideelle" schæfer tog lag pels i en mellemlang længde. Den ydre pels er tæt med lige hår, der ligger tæt på kroppen og underpelsen er bølget. 

    Pelsen findes i forskellige farver og mønstre inklusive sort; sort og fløde; sort og rød; sort og sølv; sort og tan; blå; grå; lever; zobel; og hvid. 

    Racen findes også i hvid, der dog ikke i alle kennelklubber anerkendes som en farve for denne race, og derfor vil hvide schæfere ikke altid kunne komme med på udstilling.
     

    En Schæfers krav til pleje

    Schæferen der på engelsk hedder “german shepherd”, kaldes i sjov også for “german shedders”. 

    Det skyldes naturligvis, at en Schæfer fælder utrolig meget, særligt to gange om året. Du skal derfor være forberedt på, at hvis du har en Schæfer har du næsten konstant hår på både tøj og alle steder hunden har været. 

    Der er ingen magisk løsning på fældningen, du er bare nødt til at acceptere at støvsugeren og fnugrullen, bliver dine bedste venner. 

    Imidlertid vil børstning to til tre gange om ugen, hjælpe en smule på problemet. En robotstøvsuger skader muligvis heller ikke.
     

    Anden pleje af en Schæfer

    Børst din schæfers tænder mindst to eller tre gange om ugen for at fjerne opbygning af tandsten og bakterier. 

    Daglig børstning er endnu bedre, hvis du vil forhindre tandkødssygdom og dårlig ånde.

    Schæfere elsker at tygge, og vanen hjælper med at holde deres tænder rene. Giv dem robust sikkert tygge legetøj eller knogler, så gør de selv meget af arbejdet med at holde ophobning af tandsten ned.

    Neglene skal klippes en gang om måneden, og ørerne kontrolleres en gang om ugen for snavs, rødme eller en dårlig lugt, der kan indikere infektion, og derudover tørres ugentligt med en vatrondel, der er fugtet med en blid ørerens til at forhindre problemer.

    Gode tips til pleje af din Schæfer

    Det er en god ide, at vænne din Schæfer til at blive børstet og undersøgt, når den er hvalp. 

    Undersøg gerne dens poter ofte, det er ikke mærkeligt hvis den vil forsøge at trække poterne til sig, hunde er nemlig følsomme omkring deres fødder.

    Gør pleje til en positiv oplevelse fyldt med ros og belønninger, så lægger du grunden til nemmere kontroller når den bliver voksen.

    Historien om racen Schæfer

    Schæferen kom til i år 1899 i Tyskland efter en mands hårde søgning efter en intelligent, loyal og arbejdsom hund, endelig nåede sin ende, da han stødte på Shæferen. 

    Det første navn, som den smukke Schæfer blev døbt, var “Horand”.  

    Schæferen blev dog i årtier omtalt som en Alsace-ulvehund, især i U.S.A. Navnet blev ændret tilbage til Schæfer efter en række protester ledet af grupper over hele verden.

    Er du og racen Schæfer et godt match?

    Den store hund har et fantastisk sind, men passer bedst ind i en familie der kan opfylde en schæfers behov. Sæt dig derfor godt ind i racen før anskaffelsen.

    3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Schæfer:

    1. Har du erfaring med hundetræning?

    2. Har du den fornødne tid til at stimulere en schæfer? 

    3. Kan du tilbyde Schæferen at blive stimuleret gennem arbejde?

    Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne fantastiske hund.


    Held og lykke!

    Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

    Powered by Froala Editor


    Ønsker du at købe eller sælge en Schæferhund?
    Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

    Schæferhund til salg

    Schæferhund 12.000. kr.

    Schæferhund , hvalpe, 4 mdr.

    Sandtofte's Yogo “sort” er 18 uger. Sandtofte’s Zizza og Zia er 16 uger. Det er stue/køkken opdræt. De er godt socialiseret, meget nysgerrige og klar til at gå på opdagelse. De er chippet og vaccine...

    Alder
    4913 Horslunde

    Schæferhund 6.500. kr.

    Schæfer, hvalpe, 5 uger , salgklar 09.02.2025

    Sunde raske super søde stue opdrettet med daglig lyde børn og været meget menneske hænder oplevet mange ting og været med ude at køre. grå og sorte schæfer hvalpe. De er klar til at flytte Salgsklar ...

    Alder
    8740 Brædstrup

    Schæferhund 14.000. kr.

    Schæferhund , hund, 2 år

    Tæve Vi har en virkelig dejlig schæfer tæve på 20 mdr som søger nyt ??. Hun har et fint hundesprog og fungerer godt med andre hunde i en flok. Dog skal det siges at hun gir lyd, hvis andre hunde komm...

    Alder
    4060 Kirke Såby

    Schæferhund 9.800. kr.

    Schæfer, hund, 2 år

    Danmarks smukkeste schæfer sælges. Vi må se i øjnene at vi ikke får tilbudt Aya det hjem hun fortjener. Hun sælges derfor, hvis det rigtige hjem findes. Hun er gudesmuk og er af den gammeldags race, ...

    Alder
    6933 Kibæk

    Log ind for at kommentere
    4 kommentarer
    skrev d. 04-juli-2009 #1

    En schæferhund er den dejligste hund. Med en schæferhund får du ALT. Loyalitet, leg, arbejde, vagthund. En schæferhund lægger sig helst op ad een person, som den så udviser 100% loyalitet overfor. Du skal være chefen / flokføreren. En schæferhund trives IKKE uden at arbejde. D.v.s. du skal ikke regne med at når den har lært det hele, så er det det. Schæferhunden ønsker vedblivende kommandoer og udfordringer, for at den kan trives. Får den ikke nye eller gentagne kommandoer, vil den af sig selv udfordre det allerede tillærte, og du vil se den som ulydig, - hvilket i virkeligheden er det sidste en schæferhund ønsker. En tævehund er lidt mildere og mindre udfordrende, men med en hanhun skal du være parat til oftere - HVER DAG - at markere dig som flokføreren. Please, anskaf jer IKKE en schæferhund, hvis I er en fortravlet familie, hvor tiden går med job og børn. Det er synd for alle parter! Og kig så efter dem med en lidt mere lige ryg - ligesom ulven i naturen.

    skrev d. 26-juni-2009 #2

    Schæferhunden går man aldrig fejl af, hvis man vil ha´en god, dejlig og glad børnevenlig familiehund. Nem at arbejde med

    skrev d. 13-januar-2009 #3

    En schæferhund er en hund der rigtigt gerne vil arbejde,den er god som famliehund og brugshund.Man skal sørge for at enten træne eller aktivere den samt at den får motion.Den elsker at få lovtil at bruge sin næse til forskellige opgaver.

    skrev d. 19-november-2008 #4

    Med en Schæfer, får du en loyal hund, som kan fungere både som vagt og familiehund. Den skal aktiveres med træning, og motion.