Tilbage til alle hunderacer

Welsh Corgi Pembroke

Corgi Pembroke blev opdrættet som hyrdehund, fordi den er så lav kunne den nemt nappe kvæg i haserne. 

Pas også på dine fødder når du går Pembroke kan også finde på at nappe i dem især hvis du er i hurtig bevægelse.. 

Længere ned på siden kan du blive klogere på Welsh Corgi Pembrokes sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Welsh Corgi Pembroke

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Welsh Corgi Pembroke

  Vi sælger vores søde Cody, som er født d. 10.09.22. Han er vant til børn og er glade for dem. Han er en super aktiv og meget gøende hund. Vi er hans 2. Hjem, foruden hans fødehjem. Han sælges, da han...

  Alder 7 mdr.
  8400 Ebeltoft

  Der findes to corgi racer; Cardigan og Pembroke. De to ligner hinanden til forveksling, men der er væsentlig forskel på dem.

  På denne side får du indsigt i Corgi Pembroke.

  Se annoncer for racen længere nede på siden.

   

  Kort og godt om Corgi Pembroke

  • En Corgi Pembroke er en glad aktiv hund
  • Den er intelligent, men kan være stædig
    
  • Corgi Pembroke er en meget opmærksom vagthund
  • Den gør ved den mindst usædvanlige lyd, lugt eller syn
    
  • Den kan fint med børn og vil elske at have endnu en corgi i familien
  • Får den nok motion, kan den sagtens bo i lejlighed
  • Den trives ikke med at bo ude, da den vil være hvor dens familie er
    
  • En corgi pembroke kan leve op til 15 år
  • Vejer 10 - 12 kilo
  • Og er alt mellem 25- 30 cm høj.

   
  Corgi Pembrokes sind

  Corgi Pembroke, er også kendt som pembroke Welsh Corgi, Pembroke, PWCs og pems) - ja kær hund har mange navne.

  Corgien er opdrættet til at arbejde som hyrdehund på marken med bønnerne. Med dens ringe højde, blev den brugt til at drive kvæg foran sig afsted, ved at nappe dem i haserne. Et instinkt Corgien stadig kan finde på at praktisere - også over for mennesker i hurtig bevægelse.

  I dag går tiden for de fleste Corgier, dog ikke på at drive kvæg, men med at være familie hunde, hvilket de egner sig rigtig godt til. Corgi Pembroke elsker nemlig at være sammen med dens familiemedlemmer.

  Den kan bedst beskrives som en stærk, atletisk, og livlig hyrdehund, derfor vil den især trives i en sporty og aktiv familie. Corgi Pembroke er samtidig enormt kærlig og meget udadvendt og social uden at være klæbrig. De trives også bedst med at være en del af familien, og ikke alene i baghaven.

  Tro mod sin fortid som hyrdehund, er racen også en opmærksom vagthund, som advarer dig ved synet, duften eller lyden af det mindst usædvanlige. Det gør den ved at gø, måske en smule mere end dens nære slægtning corgi cardigan. 

  Familier, der imødegår Corgi Pembrokes behov for aktivitet og samvær vil aldrig kunne finde en mere loyal og kærlig ven end den. Racens intelligens gør den meget nem at træne, men intet skal være let. 

  En Corgi, er nemlig både stædig, selvstændig og vil ofte gerne gøre tingene på sin egen måde.  En Corgi Pembrokes forhold til børn og andre kæledyr

  Corgien elsker børn, og kan lege med dem i timevis. Dog kan racens hyrdeinstinkt fra tid til anden motivere Corgien til at nippe til et par hurtigt bevægende børnefødder - det er derfor vigtigt at den lære fra start af, at dette ikke er tilladt.

  Racen er også normalt venlig overfor andre kæledyr i husstanden. Den nyder faktisk oftest at dele huset med en anden eller tredje hund, så den har en legekammerat, især hvis det er en anden Corgi.
   

  Det kræver en Corgi Pembroke af motion og stimulering

  Som ægte hyrdehund, er racen Corgi Pembroke en meget atletisk, hurtig og ikke mindst aktiv hund, som kræver en god portion motion, gerne med en opgave den skal udføre samtidig.

  Motionen kan ske i form af  længere gåture, jogging, leg i haven eller hundesport som fx agility, lydighed eller at gå spor  - det vil den elske!

  Får den sin daglige motion, kan den nærmest bo i ethvert miljø, fra bylejlighed til landområde - det ser den ikke den store forskel på, så længe den bliver mentalt stimuleret og fysisk aktivitet, hver dag.

  Den er derudover noget af en grovæder, hvis den kan komme til det. Så pas på at den ikke bliver overvægtig, den har nemlig svært ved selv at se, hvornår nok er nok.
   

  Sådan opdrager du din Corgi Pembroke

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering, og det gælder også for en Corgi Pembroke.

  Corgi Pembroke har sin egen vilje, men dens energi og intelligens gør den til en hund, som er nem at træne. Positiv, belønningsbaseret træning i korte sessioner virker klart bedst på denne følsomme og viljestærke race.


  Ved opdragelse af en Corgi, bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed
  • Fastholdelse
  • Belønning
  • Konsekvent

   
  Kendte sygdomme hos racen Corgi Pembroke

  Corgi Prombroke er generelt sunde og raske, men som alle andre racer, så er racen mere udsat overfor bestemte arvelige sundhedsmæssige forhold.
   

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen: 

  • Hofte dysplasi - Katarakter - Ehlers-Danlos syndrom - Cystinuri - Degenerativ myelopati (DM)
  • Epilepsi
  • Intervertebral Disk Disease
  • Patent Ductus Arteriosus (PDA) med pulmonal hypertension
  • Progressiv Retinal Atrofi (PRA)
  • Retinal dysplasi
  • Von Willebrands sygdom

   
  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for dette genetiske helbredsproblem, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  Du bør som ejer til en Corgi altid være opmærksom på potentielle rygproblemer. For med sine korte ben og lange ryg kan Corgien være let tilbøjelig til at få rygskader. Undgå at lade den hoppe ud af sengen eller sofaen, og gå på trapper. Ved første tegn på lidelse eller ubehag skal du straks ringe til dyrlægen.

  Jo hurtigere et problem er identificeret, jo nemmere er det at afhjælpe.


  Corgi Pembrokes gennemsnitsalder

  En Corgi Pembroke bliver oftest mellem 12 - 15 år.

   

  Hvordan ser en Corgi Pembroke ud?

  Corgi Pembroke udseende, beskrives bedst som en stor hund i en ‘’lav’’ version. Den har korte men kraftige ben, muskuløse lår, ryggen er lang og så er racen udstyret med et dybt bryst, som gør den egnet til hårdt arbejde.

  Hovedet er formet på samme måde som en rævs hoved, øjnene er ovale og mørke og øerne er oprejst.

  Pelsen kan være rød, zobel, fawn og black eller tan, med eller uden hvide markeringer steder som ben, bryst, hals eller hoved.

  Længden på pelsen er varierende, men sidder tæt og er modstandsdygtig overfor alt slags vejr, da den skulle holde corgien varm under hårde vejrforhold i Wales.

  Derudover har mange Pembroker hvad der kaldes for en fe saddel på ryggen. Det er en markering på ryggen som opstår af en ændring i tykkelse og retningen af pelsen. Navnet fe saddel kommer af den søde historie, om at feer red på dem og dermed behøvede en saddel.

  Corgi pembroke er typisk for begge køn mellem 25-30 cm høje og vejer 10-12 kilo.


  Sådan kan du se forskel på Pembroke og Cardigan

  Der findes to Corgi racer; Cardigan og Pembroke. Selv om mange opdrættere mener, at det er to separate racer, minder de meget om hinanden.

  De har ensformet hoveder, kroppe, intelligensniveau og hyrdeevne, men der er altså en forskel på dem.

  For det første er Cardigan lidt større end Pembroke.

  Men den nemmeste måde at se forskellen på en Pembroke og en Cardigan er, ved at se på deres haler. Pembrokes hale er buet og fyldig og Cardigans hale er lang, som ærmerne på en cardigan :-)


  Pleje af en Corgi Pembroke

  Corgi Pembroke fælder en del, og ekstra meget i det sene forår / tidlig sommer. En tur med børsten på daglig basis, hjælper en hel del på, at der ikke flyver hundehår rundt i hele huset.

  Corgi Pembroke behøver kun at blive vasket efter behov, men regelmæssige bade hjælper også med at løsne de døde hundehår - som kan børstes af efterfølgende. Her er det dog vigtigt at Corgien er helt tør inden børstningen påbegyndes.

  Tandpleje er selvfølgelig også en nødvendighed. Du bør børste din Corgis tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. Start når din Corgi er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

  Undgå at lade dens negle vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din lille ven. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.

  Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.


  Historien om racen Corgi Pembroke

  Det antages, at Corgi Pembroke racen oprindeligt var svenske kvæghunde, som blev bragt til Wales af vikingerne i det 9. og 10. århundrede.

  En mere eventyrlig historie er, at de er kommet til, som en gave fra feer. Historien lyder på at to børn var ude på marken for at kigge til familiens kvæg. Her fandt de nogle efterladte hvalpe. Først troede børnene at det var ræve, men efter de kom hjem, kunne deres forældre straks se, at det var hundehvalpe og altså ikke ræve. Forældrene fortalte deres børn, at hvalpene var en gave fra de feer, der boede på marken. For at overbevise dem, pegende forældrene på pembrokes markering på ryggen, og fortalte dem, at det var feernes sadel. Børnene var henrykte og elskede deres Corgi Pembroke hvalpe. Og da de voksede, blev hundene værdifulde ledsagere og lærte at hjælpe børnene med at tage sig af familiens kvæg.

  Racen er kendt under navnet Corgi, fra de walisiske ord "cor gi", som betyder "dværghund", og den er blandt en af de ældste af hyrde racerne.

  Indtil 1934 blev den walisiske Corgi anset for at være en enkelt race, men derefter blev den delt op i to separate:

  • Cardigan
  • Pembroke


  Og med rigtig god grund. For selvom de ligner hinanden til forveksling, så er der altså forskel på dem, både udseendemæssigt og i deres sind.

  Corgi Pembroke var arbejdshunde, der hjalp med at holde kvægene sikre mod rovdyr, og med at drive dem til og fra markerne  - det var de gode til, da de med deres ringe højde kunne undgå spark fra større dyr, når de nappede dem i haserne.


  Er du og racen Corgi Pembroke et godt match?

  En Corgi Pembroke anbefales til hundeejere, som gider at investere energien i dens behov for daglig motion og stimulering, og som ser den, som en del af familien.


  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Corgi Pembroke:

  1. Kan du tilbyde din corgi pembroke daglig motion og stimulering?
  2. Bor du i et hjem uden trapper?
  3. Har du evt. flere corgier i familien, så den har en legekammerat?
    

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille hyrdehund.

   

  Held og lykke!
  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst

   

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Welsh Corgi Pembroke?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Welsh Corgi Pembroke til salg

  Log ind for at kommentere
  0 kommentarer