Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 21-12-2016, 06:29

Hvalp og voksen hund grænser

Hej
Jeg har en mops kadtreret han på knap to år. For 3 uger siden fik vi en lille tæve bl. Fransk bul. Japansk spids.
En virkelig lækker hund, renlig nem at opdrage osv. Problemet er at mopsen ikke p nogen måder kan sætte grænser for hvalpen. Hun vil konstant lege, med fuld knald på. Pisker rundt i stuen, og bider ham til blods med de skarpe hvalpe tænder. Vi er tit nød til at adskille dem, for at få ro.
Mopsen ejer ikke skyggen af dominsns(heller ikke før kastrationen) så hvad gør vi? Overvejer faktisk om hvalpen er havnet det rigtige sted hos os.
Det skal lige siges, at jeg har haft to hunde før, og iøvrigt altid har trænet mine hunde årene igennem.

Tanker herfra

Skriv et svar til indlægget



21-12-2016, 19:22

I skulle nok have ventet mindst 1 år, - gerne mere, - med at få en ny hvalp.
Jeres hanhund er jo meget ung. Hvis i beholder tæven, ser jeg ikke nogen anden mulighed end at i flere gange dgl. skiller dem ad. Så han får ro. Eks. ved at montere et børnegitter mellem 2 rum. Hunde bryder sig jo ikke om lukkede døre, slet ikke, når i er hjemme, og de så ikke kan se jer.
Du skal også stoppe legen mellem hundene, før det går så vildt til. Du er jo begges "overhund". Eks. ved at få tævens opmærksomhed, på en hundegod måde.
I alene hjemme timerne, bør de også altid være skilt ad.
Jeres hanhund, vil nok altid blive domineret af tæven, både fordi han ikke siger fra, han er kastreret, meget ung, uerfaren og har et blidt temperament. Desuden ender det tit med at tæver bliver nr. 1 i rangorden . (Ligesom i et parforhold, mellem mennesker.);
Det gør heller ikke noget, tæver og hanhunde lever fint sammen, slås aldrig for alvor, som 2 hunde af samme køn.

22-12-2016, 06:30

Hej
Tak for dit svar.
Jeg gør faktisk allerede ovennævnte med adskillelse. Og de er heller ikke sammen, når de er alene hjemme. Synes faktisk det i går var lidt bedre imellem dem.
God jul

22-12-2016, 21:28

Han skal jo også lige vænne sig til han har fået en legesyg, provokerende lillesøster, og hvad det betyder for hans daglige hundeliv.
En dag siger han måske fra, overfor hende, på sit hundesprog, eller et nap i øret.
En dag tænker han måske nu er det nok, og "sætter hende på plads", så kan hun lære det. Og det skal han have lov til.
Jeg har selv haft en lille for livlig tævehvalp, der generede 2 gamle "tanter", når de lå sammen i en hundeseng. Hun sprang lige op i sengen ovenpå dem.
Pludselig reagerede den ene tante, jagede hende ud af sengen og gabte over hvalpens mund og snude, men uden at bide hårdt. Hvalpen løb skrigende forskrækket væk.
Så havde hun lært at ville hun ligge sammen med tanterne så skulle hun forholde sig helt roligt. De 3 tæver opholdt sig senere sammen i årevis i køkkenet i alene-hjemme-timerne. I forstuen opholdt sig en mor og hendes hvalp. Imellem de 5 hunde var opsat et børnegitter, så de kunne se hinanden. Men så den unge tæve og hvalpen var forhindret i at lege vildt sammen. Så var der ro i huset.
Om natten sov alle 5 tæver dog sammen, i hver sin seng/kasse/bur. De var tilvænnet der skulle være ro i huset, når lampen var slukket, og jeg havde givet hver en godnat godbid. Efterhånden gik årene, vi måtte sige farvel til de ældre tæver.
Men jeg fastholdt de yngstes opholdssteder, en i køkkenet og en forstuen. Når de var alene hjemme. De kunne nemlig stadig godt blive uenige, da de var meget jævnaldrende. Alle tæverne blev blev 14 - 15 ½ år gamle.
God jul, og held og lykke med dine 2 hunde.