Indlæg: 14

Oprettet af | Oprettet: 03-09-2014, 17:27

Cavalier hvalp

Hej derude!

Vi har i over et halvt år ledt efter en smuk Cavalier hund (race hund).

Forleden fandt vi så denne hund og betalte med det samme depositum på den.

Nu ved jeg godt, at folk vil farer op med det samme og ja, skaden er sket! Men vi søger råd fra folk, som har prøvet noget lignende.

Vi modtager hunden i morgen og hvad vi har gjort galt er, at vi allerede i over morgen bliver nød til at forlade den alene hjemme med vores kat i 4 timer pga. arbejde (hunden og katten bliver adskilt via en dør, da de først skal vænne sig til hinanden);

Som vi kan læse, så bør en hvalp være sammen med deres ejer i 3-4 uger 24/7, hvor man både starter renlighed-træning samt alene-træningen. Desværre er det ikke muligt i dette tilfælde og ja, det er sgu synd! Men skaden er sket og vi søger derfor hjælp herom.

Hvordan kan vi hurtigst muligt få tilvænnet hvalpen til at være alene hjemme, så vi undgår en masse hylen og skrigen fra denne pusling?

Vi har snakket om, at vi hurtigst muligt går i gang med alene-træningen intensivt, både for hundens egen skyld - men også for vores skyld, da vi så gerne vil have, at vi får en opdragen hund, som vi vil elske! Men hvordan griber vi det an, når vi skal på arbejde og bliver nød til at forlade den?

Det er udelukket at kunne få en hundepasser, da vi netop er flyttet til en ny landsdel og derfor ikke kender nogle overhovedet.

HJÆLP!

Skriv et svar til indlægget



03-09-2014, 18:09

Jamen det kan man ikke "få hjælp til", det er jo helt hen i vejret ! Og forstår ikke hvordan man kan overtage en hund på en torsdag og gå på arbejde fredag ?

Hvem sælger dog under de betingelser ?

Enig i Beaglepacks indlæg - I må vente med at hente hunden, til I har tid til den, eller lade handlen gå tilbage - en hvalp tilvænnes ikke hurtigst muligt - li'som alle andre individer skal hvalpen også ha' tid til at vænne sig til nyt...

03-09-2014, 20:23

Jeg er fuldkommen enig med Beaglepack og Tina Baltzersen. Lad hvalpen blive hos sin opdrætter.

Aftal med opdrætter at i besøger den, 2-3 gange de næste 14 dage, og overtag den så , men kun hvis i har mulighed for at holde mindst 3 ugers hel eller delt ferie imellem jer.

I modsat fald, bør I og opdrætter fortryde handlen og vælge, hvalpen bliver hos opdrætter, som sælger den til en anden familie.

Ved at hente hvalpen torsdag og lade den alene hjemme fredag og igen mandag, vil i skade hvalpen på lang sigt.

04-09-2014, 10:32

Hvad med at udskyde overtagelsen til I kan få en uge fri og så evt flexe lidt efterfølgende. Mht hjælp til pasning kan man jo også sætte en annonce på nettet...så kan det være der en sød hjemmegående person som vil aflaste lidt efterfølgende så hunden langsomt kan vænne sig til alene tid.
Der er sikkert forskel på racer, men vores var ikke svær at lære at være alene (riesenschnauzer). Vi gjorde det fra begyndelsen at den nogle gange var afskåret fra direkte kontakt ved en børnelåge så den stadig kunne høre og lugte os....den har aldrig for alvor brokket sig og er meget rolig når vi går fra den og kommer tilbage og det tror jeg er fordi vi selv er meget rolige omkring det og fordi den fra tidligt har vænnet sig til at det ikke er farligt.
Er dog enig med andre indlæg i at det er super godt at have en periode hvor dette kan trænes så¨man man sikre sig at den ikke panikker når der pludselig er helt stille i huset

04-09-2014, 14:24

Vi har nu fået mulighed for at være sammen med den i den første uge.

Efterfølgende får vi en hundepasser til at se til den, så den ikke er alene mere end 1-2 time om dagen.

Vi vil gerne træne den i at være alene-hjemme hurtigst muligt, da det er det bedste for både den og os. Derudover er det også vigtigt, at den føler sig tryg ved at være alene hjemme. Vi har en kat i forvejen. Så vi håber, at vores lille hvalp kan føle sig tryg med vores kat, når de lige har lært hinanden at kende.

Hvor lang tid tager det ca, at træne en hvalp til at være alene-hjemme? og hvornår bør man begynde på træningen?

04-09-2014, 16:38

Det er meget forskelligt. Familier og boligforhold er jo også forskellige. Det tog 3 uger at tilvænne vores første hvalp, til vores dgl. vaner, og han var da tryg ved hjemskiftet fra opdrætter, hans mor og søskende. Regelmæssig fodring 3 x dgl. Renlighedstræning mange gange daglig i snor samme sted ude i haven, ros og en godbid, og ind igen. Derudover var han løs i haven, og vi gik flere små korte gåture.
Afslapning og aktivering ind imellem.
Fra dag 1. havde vi givet ham en fast plads ved vinduet i køkkenet, sat et par papkasser fra Supermarkedet sammen til en hule, og lagt nogle gamle håndklæder i. Der sov han også om natten.
Da han efter den første uge, var helt tryg hos os, også uden at følge os fra rum til rum, startede vi alene-hjemmetræningen. Gik kort fra ham, og tilbage igen. Da han ikke brød sig om vi lukkede døren til køkkenet, og kradsede på dørkarmen, smed jeg et lille tyndt tyggeben på gulvet foran døren. Så snuppede han den, med tilbage i sin kasse. Han opholdt sig altid da på sin plads i køkkenet. En radio var tændt, så der ikke var helt stille i huset. Og begrænsede lyde udefra.

Vi var 3 i familien, min mand store søn og jeg, der på skift var hjemme én uge. Og vi forlod ham på samme måde, ligesom vi var enige i, hvad han måtte og ikke måtte. Det giver en tryg hund.
Efter de 3 uger kunne han uden problemer være alene hjemme 4-5 timer dgl.
Indtil han var ca. 4 mdr. havde han en avis på gulvet, han besørgede på. Også om natten. Da han begyndte at skifte tænder, var han helt renlig både dag og nat.

En hvalp og unghund, skal ikke have hele huset som opholdsted, det har de ikke behov for, og giver altfor tit problemer, ved at de begynder at bide i ting og møbler i hjemmet.

Vi havde også kat da vi fik ham. De blev tilvænnet at bo sammen, men vi lod dem aldrig være sammen i alene-hjemmetimerne. Katten var lukket inde på badeværelset, hvor den havde alle sine ting, bakke, vand og mad. Der var den også vant til at sove om natten.
Så var der ro i huset, når jeg om formiddagen tog på arbejde.

Senere fik vi flere hunde, i alt 5 tæver sammen, 3 kuld hvalpe, et langt og godt "hunde-familieliv" nu har vi kun Bella tilbage.

04-09-2014, 17:13

Det er godt I har fundet en nogenlunde løsning for hvalpen, så I kan være ved den i den første tid og hundesitning bagefter.

Men det "generer" nu stadig, du skriver "hurtigst muligt" - der er ikke noget, der går "hurtigst muligt" med dyr, og man skal ikke forvente, fordi der er et andet dyr i forvejen, så bli'r de hurtigt venner og man kan slappe af over for alene-hjemme-tiden. Mine hunde har også været adskilt dér - godt nok ved de, der er et andet væsen, men det erstatter ikke kontakten til ejeren.

Alene-hjemme træningen starter jo allerede når I gå på toilet/i bad, går ud med skrald/efter post, sidste kan man jo gøre rigtig mange gange, når man har hvalp, så den tilvænner sig, at man altid kommer tilbage.

Hanne og Aase har hver især givet bud på hvordan det kan gøres i den første tid.
Måske vil I opleve det går super fra start af, det kan så skyldes at hvalpen ser det hele lidt an, når den bli'r mere bekendt med de nye omgivelser, vil den reagere måske med piben, hylen, kradseri, senere bideri, og der vil være en masse tis på gulv, så tålmodighed med hvalpen er et must...

04-09-2014, 20:51

Vi har i de næste 5 uger planlagt sådan, at hvalpen højst er alene hjemme 1-4 timer om ugen.
Vi håber så, at vi kan få den til at kunne være alene hjemme i 6-8 timer, hvor den er tryg og ikke piver eller andet. Hvis det dog skulle ske, at det tager længere tid, så må vi jo trække noget mere på hundepasseren :) Tålmodighed er vejen frem, kan jeg læse.

Vi ser på ingen måder, at vores lille guldklump skal vokse op i utryghed. Vi ser helst, at den bliver opdraget på den bedst mulige måde - for det får vi selv meget glæde af! Koste, hvad det koster :)

Jeg fik af vide af opdrætter, at hun helst ikke så, at vi lagde en avis til hvalpen, da den ikke skulle vænne sig til at besørge på den, men skulle vende sig til at tisse på græs? Har det aldrig været noget problem for jer, at bruge en avis til dette i starten? Selvfølgelig trænede i renlighed udenfor, da man jo helst skal få den til at tisse efter at den har spist, sovet, drikket og leget.

Vi fik også af vide, at det bedste ville være, at lade mad stå til den i døgndrift. Hvad er bedst? Give den tørfoder 3 gange dagligt, eller lade det stå konstant fremme til den?

Vores kat er en indekat og er aldrig blevet vaccineret. Bør vi få katten vaccineret, nu hvor der kommer en hvalp ind i hjemmet, som kan komme hjem med fremmede bakterier? Og kan vi lade vores hvalp få besøg af en hund, som er vaccineret, selvom vores ikke er endnu?

Jeg har læst mig frem til, at hvalpen skal vaccineres, når den er 12 uger samt 16 uger. Men jeg har også læst, at nogle får ens hvalp vaccineret, når den er 8-9 uger? Hvad giver mening?

Jeg synes dette nye spændende emne med hunde opdræt med mere er utrolig uoverskueligt. Men man skal jo selvfølgelig lige ind i det. Undskyld de mange spørgsmål!

05-09-2014, 08:15

Allerførst tillykke med hvalpen. Det er rigtig godt i vil gøre alt i kan, for at den skal blive en lille glad og tryg familiehund.

Jeg vil prøve at svare kort på dine spørgsmål, efter min bedste overbevisning og erfaring.
Du skal bestemt ikke undskylde dine mange spørgsmål.

1). De 3 hunde, jeg har haft fra de var hvalpe, har alle haft en avis på gulvet, i alderen op til 4-5 mdr. hvor de ikke kunne holde sig så længe ad gangen, men kun i alene-hjemmetimerne og om natten. Det har aldrig givet problemer for renlighedstræningen, i de første uger, hvor de blev luftet efter leg, fodring og søvn. Eller i godt vejr var i haven i mange timer, sammen med os.

2) Jeg synes det er bedst at fodre 3 x dgl. på nogenlunde faste spisetider. Når de ikke går og "klatspiser" har man også bedre styr på, især hvornår de skal "stort". Vand skal de altid have adgang til.

3) Dyrlægen vil nok altid råde jer til at lade katten vaccinere, selvom den er indekat. Om hunden kan komme hjem med bakterier, katten kan blive syg af, ved jeg ikke.

4) Mange opdrættere vælger at lade hvalpene vaccinere 8 uger gamle, før de rejser hjemmefra, for at være sikre på, de er fuldt dækket mod sygdomme, de kan redde sig, ved at møde andre hunde, på gå-ture og ved leg, som de socialt set har bedst af.
Alle opdrættere gør det ikke, fordi de regner med at hvalpene er dækket af morens vaccinationer, hvilket de også sagtens kan være.
Uanset om hvalpene vaccineres eller ej, 8 uger gamle, skal de vacciners 12 og 16 uger gamle, og igen når de er 1.år.
Jeg har hørt der nu findes en særlig hvalpevaccine, de kan nøjes med 8 uger gamle, men har ingen kendskab til den. Det er mange år siden, jeg fik min sidste hvalp. Fire af vores 8 hunde var/er "genbrugshunde" i forskellige aldre mellem 1.½ og 9.½ år.

05-09-2014, 08:20

Ha Ha!!! Jeg har lige talt forkert, jeg har haft fire Beaglehvalpe :
Bonzo, Daisy, Columbine og Denise.
Genbrugshundene hed, Mille, Penny, Ditte og på fotoet Bella.

05-09-2014, 10:25

M.h.t afvænning fra avisen, hvis i vælger den som "toilet", gjorde mine hvalpe det selv. Når avisen var tør i nogle dage og nætter, så var "ble"alderen overstået, og aviser ikke lagt på gulvet mere.

Jeg er enig med Beaglepack i at det er godt - også for voksne hunde - at blive fodret flere gange dgl. Bella bliver også fodret 4 x dgl. og hun får vand på tørkosten, så den blødgøres, da hun ikke rigtigt ellers kan tåle tørkost, fordi hun sluger det, uden at tygge på det. Men det er sjældent muligt for ejere, der går på arbejde, at fodre den voksne hund, mere end 2 x dgl.

For selv at få "madro" og undgå tiggeri ved bordet, blev vores hunde altid fodret FØR vi selv spiste aftensmad.

05-09-2014, 17:47

Dejligt at det hele har lagt sig til rette. Det skal nok blive godt. Vi brugte avis af den simple grund at jeg hurtigt kunne se at hunden tissede samme sted hver gang....sikkert fordi den ikke lige kunne holde sig og fordi den i det første lange tid slet ikke markerede når den gerne ville ud. Vi fik den om vinteren hvor døren ikke kunne stå åben......så snart det blev varmere og døre oftere stod åben gik hund automatisk ud når den skulle tisse...avis eller ej. Jeg brugte også bur om natten....så kunne jeg nemlig høre når hun rejste sig og nå at tage hende ud inden hun tissede.....desuden har hunde sjældent lyst til at tisse i sin egen seng og derfor er det en super måde at nå at gribe ind inden uheldet sker.

Mht alene hjemme så tror jeg virkelig grundstenen er at lære hunden lidt selvstændighed fra start.....at den ikke nødvendigvis skal med på toilettet, i køkkenet og i sengen hver gang ejer flytter sig....hvis den virker utryg kan man jo starte med noget så simpelt som burtræning og så flytte buret længere og længere væk så den starter med at stadig kunne se jer, efterhånden kun høre og lugte jer og siden prøve at lade den være i andet rum længere og længere mens I stadig er hjemme og kan høre hvad der forgår. Husk for alt i verden kun at belønne (dvs komme tilbage eller tale med den) mens den endnu er stille eller er faldet til ro efter lidt piberi så den ikke lærer at den får jer til at komme tilbage....tværtimod skal den lære at I kommer tilbage når den er rolig....så er det den tilstand den er i når den senere er alene og "venter" på at I kommer hjem fra arbejde.

07-09-2014, 13:18

Hej Rasmus
Vi passer kun Cavalier King Charles,både voksne og hvalpe så vi vil kunne være behjælpelige med weekender,ferie m.m Vi har selv tre dejlige Cavalier King Charles og bor i Hvidovre.
Fra den 20 september til 1/10 har jeg ferie og skulle I have behov for hjælp er det muligt.
På vores hjemmeside kan du læse mere om vores hundepasning <3
www.cavalierdamkjaer.dk Og du er naturligvis velkommen til at ringe .

Vh Susan Damkjær