Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 14-01-2014, 09:37

Køb af hvalp i udlandet - erfaringer??

Kære hundeelskere,


Min kæreste og jeg har besluttet os for at købe en hund når vi er flyttet, senere på året.


Har bare lige et spørgsmål... Har tit hørt gode historier om hundejere som har købt deres hund i udlandet (hos en troværdig opdrætter) og efterfølgende har haft gode oplevelser med opdrætteren og hunden. Kunne bare godt tænke mig at få bekræftet at det faktisk kan være en god ide, og at mange har haft gode oplevelser, da jeg godt kan være lidt en kylling :) Vil også gerne det bedste for min kommende hund, og dertil kommer der et tillægsspørgsmål: Hvis man køber en hund i udlandet, men den har fuld stamtavle, er det så ligeså "let" for den når den skal til dyrelægen eller vil der kunne opstå komplikationer??

Inden der er nogen der begynder at spørge hvorfor vi ikke bare køber en hund i Danmark, svarer jeg lige med det samme :) Den race vi har snakket om længe kan ikke købes i Danmark. Men vi har fundet nogle forskellige opdrættere i England som vi gerne vil undersøge nærmere :)

Håber virkelig på seriøse svar, erfaringer og oplevelser.. Det ville hjælpe os så meget :)

Hilsen Michala og Benjamin

Skriv et svar til indlægget



14-01-2014, 15:48

Hvilken race har I tænkt på ?
Det kan være vigtigt, om der er nogen hér i landet, der kender opdrættere af racen, og som kan hjælpe med at købe et godt sted, selv om racen ikke findes hér.

I skal ansøge fødevarestyrelsen om import af hvalp (men det ved I nok).

Er stamtavlen engelsk har det ingen betydning for dyrlægebesøg, hunden skal jo tilmeldes hunderegistret i DK, og ejerskiftes til jer, og bli'r jo så dansk.

Og som du skriver, kan det godt lade sig gøre at få en dejlig hund fra et andet land - det har jeg fået to gange, det store MEN er, hvis noget er galt med hunden, så er det pågældende lands købelov, der gælder og ikke den danske - så på den måde er det en chance at ta'.

Man skal også være forberedt på, der kan opstå nogle sproglige misforståelser, med udenlandsk opdrætter, så derfor vil det være godt at ha' en "sparringspartner" i DK, som kender måden at kommunikere på...

14-01-2014, 18:17

Hej Tina! Mange tak for dit svar :)

Racen er en mix af en mops og en chihuahua - en "chug". Den er yderst populær i England og nogle steder i USA. Og der er vist også opdrættere i Skotland. Men den er forholdsvis ny og er ikke nået til Danmark endnu. Anyways, har læst gode erfaringer fra mange i disse lande som har gode oplevelser med hunden.

Mange tak for dine råd, det er en kæmpe hjælp! Nu siger du at dyrlægebesøg ikke vil blive anderledes når hunden er registreret i DK - tænkte jeg nok - men hvad mener du så med hvis der er noget galt med hunden er det det pågældende lands købelov der gælder og ikke den danske? :) Føler mig lidt uviden nu, men så snart hunden er registreret i DK, er den så ikke ligeså "dansk" som en hund købt hos dansk opdrætter? :) Eller hvad? Lad os sige vi køber en hvalp og bringer den hjem og forelsker os og det går godt det første år, men så bliver den syg - hvad er så forskellen på processen med denne hvalp, end med en "dansk indfødt" hvalp? :) Vil bare have så meget styr på det som muligt, og folk herinde virker til at vide næsten alt om alt. :)



Til dig som måske sidder og tænker "Åh nej, hvorfor avler man de to racer" og mener at det er "dyreplageri":

Er godt klar over at mange synes det er forkert, men det kan man så sige om andre racer også :) Jeg ved at de opdrættere jeg indtil videre har læst om har brugt en mops tæve - så det ikke er en chi som skal føde alle de lidt store hvalpe, i forhold til hvad en chi kan klare. Ville bare lige pointere det, da jeg kan se i et andet forum (bl.a. hundegalleri) at nogen er imod Chugs. Helt fint - synes bare ikke en sådan subjektiv holdning hører hjemme i dette oplæg :) Bare så jeg ikke bliver skudt helt ned af at ville købe en Chug, for det er andre blevet i andre forums ;)

14-01-2014, 19:20

Må så også sige, at jeg er imod den slags blandinger - fordi det er OK andre steder i verden, er det ikke ensbetydende med, at det er godt og i orden. Og stamtavlen må være meget lille, og kan ikke dokumentere, en ensartet race i flere generationer.

Men til dit spørgsmål: Dansk købelov har en reklamationsret på 2 år - dvs. at du kan klage over din vare i den periode, hvis der er fejl på den, og da hunde er en "vare", kan man også klage over sådan et køb og muligvis få en ombytning el. penge retur alt efter fejlen.

I udlandet har de andre regler, og derfor kan man ikke være sikker på at få erstatning, på samme vis, som hvis man køber hos en seriøs opdrætter i DK - har du købt i udlandet er hunden ikke oprindeligt dansk, og derfor er det "købslandets" regler der gælder - hvordan engelsk købelov er ved jeg ikke...

14-01-2014, 23:49

Okay, så vil vi stærkt genoverveje situationen.. Kan godt se det kan give unødvendige komplikationer senere hen hvis der skulle ske noget :) Tusind tak for dine svar :)