Indlæg: 15

Oprettet af | Oprettet: 11-04-2012, 17:55

min chihuahua bider efter børn

hej allesammen har en lille chuahua på 5 måneder.
var til dyrlæge igår ang. pas og han var meget bange/sky over dyrlægen og pev meget fordi han skulle sundhedstjekkes så sagde hun at man skulle gøre ham vant til børn og fremmed ellers ville den nappe dem og idag kom der nogle børn som ville ae den så prøvede den at stikke af og da jeg så tog den og prøvede den at nappe efter dem det er lige noget jeg har lagt mærke til!

hvad kan man gøre? den gør os af fremmede når de kommer hjem til os indtil han har fundet ud af at de ik gør noget

Skriv et svar til indlægget



11-04-2012, 20:46

Igår var han til dyrlæge, det var en for ham voldsom ubehagelig oplevelse. IDag kommer der så børn som han skal finde sig i at blive aet af. Det er han heller ikke vant til, derfor stak han af. Men du tvang ham til at acceptere det, ved at fange ham og bære ham tilbage til børnene. Det gjorde ham utryg og så var han jo nødt til at nappe dem.

Ikke ret mange hunde bryder sig om at komme til dyrlæge, især ikke hvis det før har været sygdomsbegrundet, og bare ved almindelige undersøgelser, iforbindelse med sundhedstjek, negleklipning og vaccination, er det tit nødvendig at holde fast i hunden på bordet, hvilket gør hunden utryg.

Derfor er det også vigtigt at man dgl. fra hunden er 9-10 uger hjemme vænner den til at stå på bord, blive rørt ved, kigget tænder og ører. Så den oplever, det ikke er farligt hos dyrlægen.
Allerbedst er det, hvis hvalpen allerede hos opdrætter er vænnet til at blive rørt ved. Ligesom man vænner den til støvsuger, radio, TV, dørklokken m.v.

Dyrlægen har ret i at din hund gerne skal vænnes til besøg af gæster også børn, men ikke sådan at den skal lade sig ae og klappe, FØR den selv søger kontakt.

Når folk både voksne og børn kommer på besøg, er det bedst de ignorerer hunden, ikke kigger på den, men stille og roligt hilser på dig, og går ind og sætter sig. Ignorering hjælper også tit til at stoppe hunden i at gø, når den opdager ingen reagerer på det.

Når og hvis hunden så søger kontakt, kan de klø den lidt eks. på brystet, bag ørene eller under hagen. Men lad være med at klappe den på hovedet, og ryggen.

Tilvænning sker ikke fra den ene dag til den anden, det er en adfærd, der skal indlæres , det kræver tid og tålmodighed, især nu hvor din hunds adfærd skal ændres.

11-04-2012, 20:51

Imens jeg har siddet og skrevet mit indlæg, kan jeg se Ina har indrykket, et svar som meget ligner mit. Det læser jeg først nu. Jeg kan læse vi har gjort os de samme tanker, at vi er meget enige.

12-04-2012, 05:43

Så når børn vil røre den så skal de feks udenfor stå lidt afstand så den muligvis selv søger kontakt til dem og indenfor ignorer den og den søger kontakt så må de ae den?

12-04-2012, 08:51

Igen er jeg 100 % enig med Ina. Heller ikke alle mine Beagler havde lyst til at hilse og blive aet af især af børn, 5 af dem elskede kontakt til alle folk, hunde er jo forskellige, og det skal man respektere.
Bella vi har nu, hilser glad på nogle menensker og andre hunde. Men nogle ignorere hun fuldstændig og går bare uinteresseret videre. Vi ser det ikke som et problem. Men naturlig adfærd. Det er hendes valg.

Et problem er det kun , hvis hunde selv farer agrresivt frem mod både mennesker og andre hunde, for at slås og bide, især de hunde, folk så lufter uden snor.

12-04-2012, 08:55

Personligt syntes jeg at du skulle starte til hvalpe træning.
For det første så bliver din hund socialiseret med mange forskellige typer af mennesker og hunde og fundamentalt er det, det mest vigtige fordi hunden lære at forholde sig til mange dufte, former, farver osv.

Dertil kommer lydigheden, når man har mestret den gør det også nemmere at få hunde til at lystre, når den gør noget der er uønsket.

Nogen hunde bryder sig ikke om at blive rørt af andre end deres mennesker, men jeg vil sige at hunden er 5 måneder, den burde lære at det er ok at blive rørt uanset hvem eller hvad det er, ellers eskalere det og bliver et meget større problem senere.

Det er din vigtigste opgave at give din hund selvværd/selvtillid og forstærke dette på daglig basis. Din hund virker på mig som usikker som så fører til en bange-sky sinds stilstand fordi han/hun ikke oplever/møder udfordringer nok i hverdagen.

Hunde uanset størrelse har brug for 3 daglig gode lange gåture, for at få stimuleret kroppen såvel hjernen (næsen er den aller bedste måde at stimulere hjerne på, prøv at smide godbidder rundt i stuen haven eller marken, og lad den søge efter godbidderne, eventuelt guide han/hende, til at finde dem, da han/hun ikke er så gammel endnu);

det er MEGET vigtigt at du tager hånd om problemet nu, for ellers ender et lille problem med at blive meget stort og uoverskueligt for mange :);

Held og lykke ;)

12-04-2012, 10:45

Jeg er enig i at hvalpetræning er godt at gå til, også socialt, især for en uøvet førstegangs hundeejer.
Nu er det vist sådan at denne lille Chuahua vist skal rejse til udlandet, der umuliggør hvalpetræning i Danmark.

Jeg er uening i at en hvalp på 5.mdr. skal gå 3 x lange daglige ture.
Samt at den skal acceptere at blive klappet og aet af alle mennesker, især af børn, der ikke alle er "hundeopdraget". Men selvfølgelig skal den kunne være i stue med både børn og voksne, uden at udvise aggressivitet eller nervøs adfærd.

Det er jo familiehunde vi har, og derfor skal de indlæres og socialiseres til at fungere som sådan.
Vi skal respektere og behandle vores hunde, som det de er.

"Forstå din hund, før du forventer din hund skal forstå dig."
Opfyld alle dens behov som hund, så har du en trofast ven for livet.

12-04-2012, 11:05

En god lang gå tur er forskellige ligesom hundene er, kære Aase :) hvad der er en lang gåtur for min hund, er måske urealistisk for din og for omdebatteret hund :)

Men med det sagt skal hunde ud og gå hver dag, 3 gange dagligt, man skal tage hundens fysisk og alder i betragtning, da specielt med alderen går niveauet for kondition ned.

Hunde skal være i stand til at kan tåle berøring fra mennesker, det er ejerens ansvar at sige fra overfor andre mennesker, hvis man kan aflæse at de ikke har hunde forståelse, det er ikke hunden solo der har ansvaret for at sige fra i forhold til berøring :)

Man kan også sige at når man er ude blandt mennesker at hunden "arbejder" og dermed er berøring ikke muligt, hvis man ikke føler at man vil udsætte hunden for berøring hele tiden fra fremmede.

Mange tror (specielt med små hunde) at de er søde kærlige og ser dem ofte som så børn (babyer), men det er de ikke, de er hunde lige som de mellem og store hunderacer :)

12-04-2012, 12:12

Her er det så en chuahua på 5.mdr. der rådgives for.
Det er rigtigt mange desværre behandler dem som babyer, båret og klædtud, det synes jeg bestemt heller ikke om. En hund er en hund, dog med forskellige behov alt efter race og størrelse.

Noget ejeren skal sætte sig grundigt ind i, før valg af hund. Jeg har selv kun haft Beagler i mere end 30 år, og det er en forholdsvis lille hund, med en stor hund indeni, plejer vi at sige til folk.

Alle hunde skal kunne røres ved af ejer, familie, venner, og børn de kender, men jeg synes de skal have lov til at sige fra, og det betyder ikke nødvendigvis de er bange, sky eller aggressive. Det har mine 8 hunde selv styret, og de har alle været velfungernde familiehunde, som både naboer og venner og deres børn har hilst fint på.
Jeg råder udfra egen erfaring, efter mine bedst overbevisning, og så kan andre hundejere gøre frit gavn af det, hvis de vil.

12-04-2012, 14:37

hvis du læser hvad jeg skriver og Aase for den sags skyld, kan du se at vi har en snak om forskellige tilgange til det, man kan sagtens tage et udgangs punkt i egne erfaringer og andres, nu kender jeg mange med hvalpe som går tur 3 gange daglig ikke lange (som med min teenager hund) men små ture rundt om blokken eller huset.
Det der er vigtig er erfaring/indtryk osv hunden får ved disse ture, det kunne sagtens være en tur hjem til familie eller venner for at afhjælpe problemet, eller hvad man nu føler man selv kan håntere.

Jeg skrev også at man kan vælge at sige hunden "arbejder*, dermed ved de fleste mennesker at så er berøring ikke er ok.

Vi er ikke uenig om hvorvidt berøring er ok eller ej, men hunden kan ikke SOLO og alene som 5 måneder gammel selv sige fra og ejerne skal også tage det ansvar og sige fra overfra andre mennesker.
Jeg møder mange mennesker med min pige som vil snakke med hende, og anser situationen både på hende og de der spørg før jeg svarer :) andre gange lige som Aase hunde gør ignore, min hund dem også, og så er det bare sådan :);

der er bestemt ikke ment noget ondt i mine indlæg men det er vigtig at man som hunde ejer har et ansvar overfor hunden at sige fra den slags, men bestemt også give plads til den, så den selv kan sige fra :)

12-04-2012, 17:17

Med hensyn til berøring, så er det til stor hjælp og glæde for dyrlæger, at hunden hjemme er vant til berøring, så de forholder sig nogenlunde rolig, men ellers plejer dyrlæger at klare deres undersøgelser og behandlinger alligevel, om nødvendigt ved at give en afslappende indsprøjtning, eller lægge hunden i fuld narcose. Det er f.eks nødvendig ved tandrensning.

Mine hunde har selvfølgelig ikke altid zolo bestemt, om de skulle lade sig berøre, ae og klappe, der er folk, jeg går langt udenom, som mine hunde ikke skulle hilse på. Det var vilde børn, fulde mænd og kvinder, folk med aggressive hunde, og dem der gerne ville hen og snakke og røre dem, når de på udstillinger lå og slappede af i deres bure.

Men jeg har aldrig tvunget mine hunde til at lade sig ae og klappe af nogen, hvis de selv sagde fra.

13-04-2012, 05:25

Nemli Aase :) helt enig :) s**** godt formuleret :)