Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 23-03-2012, 22:50

Diarre og foder

Igen et foderspørgsmål. Stella har i et par dage haft kraftig diarre og i dag var der blod i afføringen så min mand tog til dyrlægen med hende.
Han satte en behandling igang og vi skal derned igen i morgen. Nu håber jeg jo ikke, at det er noget alvorligt. Hun blev passet i sidste week-end og kan have spist noget forkert. Jeg har i denne uge blandet hendes mad med en anden type foder, da jeg lige netop ikke har nok Oliver til vi kommer til Danmark igen. Hun plejer aldrig at reagere på foderskift og denne type har hun også fået før, så umiddelbart er det ikke grunden.

Dyrlægen sagde, at vi skal give hende skånekost men som tørkost. Han havde selvfølgelig Royal Canin på hylden, men hvilke andre typer kan I anbefale? Når jeg googler skånekost, kommer der stort set kun kogt ris og kylling op (Det koger jeg selvfølgelig gerne til hende) men en god tørkost vil jeg også gerne give hende.

Skriv et svar til indlægget



24-03-2012, 12:14

Hej Connie. Jeg mener ikke at du bor i Sverige, men i et land i øst Europa, men jeg kan jo huske forkert...Nå, men også bare lige for at sige, hvis du ikke ved det i forvejen, at du kan købe Olivers på deres net-butik. De leverer i hvert fald til her hvor jeg bor (Portugal).
Link: http://www.olivers-petfood.com/
God bedring!

24-03-2012, 13:02

Det er godt hun er under dyrlægekontrol, så har han sikkert foruden at tjekke om hun er dehydreret grundet diare, også trykket hende på mave og bug, og sikret sig hun ikke har ondt nogensteder. For havde hun det, ville han nok have foreslået at røngtenfotografere hende.
Så kan hun jo have spist noget uspiseligt.

Det er sket for en af mine tæver. I et bed i haven hvor vi havde lagt flis mod ukrudt, spiste hun en lille bitte træstump, sikkert sammne med en for hende anden "godbid". Den satte sig på tværs i tyktarmen. Hun måtte opereres, og fik fjernet 8 cm tarm. Pris 11.000.- Så det var en dyr gratis flis vi havde fået lagt i haven. Al flis i havens bede blev derefter selvfølgelig fjernet.

Mod diaree er det godt at give hende zoolac og canicur pillerne har jeg så altid brugt som far-vel- og godnatbidder. Og såfremt mine hunde ikke også havde opkastninger, fodret dem med skånekost, tørfoder købt i mindre poser hos dyrlægen. Skulle de medicinsk behandles eks. med antibiotika, pakkede jeg pillen ind i Zoolac. Og så sørgede jeg for, de fik meget vand, både på tørkosten og i vandskålen.

Rigtig god bedring med Stella.

25-03-2012, 08:58

Tak for jeres søde svar. Vi bor i Budapest og jeg kan ikke få meget andet godt foder end Acana og Orijen og derfor hører jeg også godt efter her, når der nævnes fodermærker her.

Stella får canikur og hvad der har virket ved jeg ikke, men maven er ok i dag. Faktisk er jeg sikker på, at hun havde spist noget hun ikke kunne tåle. Jeg nåede ikke til skånekosten. Vi passer en anden hund her i week-enden, så Stella har haft travlt med at få spist sin mad så den anden ikke kunne komme til den.

Tak til Beaglepack for havregrød rådet. Jeg nåede ikke til det denne gang, men det vil jeg helt sikkert bruge en anden gang.
Nu har jeg været inde og læse på Olivers side, som Susanne skriver om. Perfekt, tusind tak for den oplysning.
Ja Aase, det var noget dyrt flis :) Når vi går til dyrlægen her, så er det meget billigt. Den behandling Stella fik den anden dag (undersøgelse, sprøjter, canikur og drop) tog næsten en time og kostede 400 danske kroner. Vores gamle hund var i narkose for at få fjernet en vortelignende ting og det kostede 1100 kr. Nogen vil måske påstå, at dyrlægen ikke er godt nok uddannet, men det har vi slet ingen grund til at tro. Det virker helt rigtigt og professionelt, det er bare billigere.

25-03-2012, 10:20

Dejligt at læse Stella nu er i bedring. Hun har sikkert spist noget der har lavet en rift i hendes tarm. Det er så kommet ud, og hurtigt gjort hende frisk igen.
Selv har jeg haft en tæve der havde hang til plastik. Som hvalp spiste hun en termostat på radiatoren, i alenehjemmetiden, og en regnmåler ude i haven i plast. Begge gange havde hun også lidt blod i afføringen og plastikken kom med ud, pakket ind i afføring. Selvom man holder godt øje med sine hvavpe, så sker den slags ting. Man kan jo ikke fjerne alt.
Men heldigvis slap hun for operation, og vi for en dyr dyrlægeregning.

Ja det er meget billigere at gå både til dyrlæge og tandlæge i øst-landene, deres timeløn og udgifter til klinik, er jo stadig meget mindre end i Danmark.
Uddannelserne i disse lande kan dog diskuteres. Bl.a. ved jeg at man i Rumænien stadig kan "købe " sig en uddannelse, og få fine papirer Her eksisterer korruptionen på bedste vis. Men det er så sikkert anderledes i Budapest i Ungarn. Rigtig mange danskere tager jo også til Ungarn og får lavet tandarbejde.

25-03-2012, 19:42

Godt at Stella har det bedre! - Her har vi også noget billigere adgang til dyrlæge end i DK. Og det skyldes jo bare at det generelle prisniveau/lønniveau er lavere - dyrlægerne har en 5-årig universitetsuddannelse og jeg har absolut ingen grund til at tro, at de er mindre kompetente end de danske dyrlæger. Aggis sterilisation kostede blot 160 euro (1200 dkk ca.) og det årlige check koster ca.50 euro (ca. 375 dkk) inkl.vacciner. Så det er til at komme over :)

26-03-2012, 04:13

Til Ina-

Måske det er fordi jeg bor i Sverige:)