Indlæg: 35

Oprettet af | Oprettet: 07-11-2011, 07:43

Velkommen til dit nye hjem

Ja jeg skal jo have en hvalp til februar (forhåbentlig).. og en ting mellem mange jeg ofte har tænkt er.

Hvor langtid går der fra hvalpen kommer hjem, til den føler sig tryg ved mig og det nye?

jeg tænker så det er i orden at gå på toilettet uden den, ud med skaldet.. og måske også min nærmeste familie kommer på besøg (far og søster) og jeg evt. tage på besøg hos dem MED HVALPEN.

er det hele første uge man er helt alene kun hund og mig (jeg bor alene), og nærmest ikke fortager sig noget eller?

Vi (min fars, men vores alle) har en hvalp på nu 8 måneder, men det har ikke været som hvalpe flest.. den sov den første nat, piv lidt den anden - gik første gang den fik snor på (selvom den aldrig inden gang havde haft halsbånd på), og ja den boede bare i sit nye hjem fra dag 1.

mit indlæg skal på ingen måde hverken lyde eller forstås negativt - men jeg håber I ved hvad jeg mener.

Skriv et svar til indlægget



07-11-2011, 08:04

Det er et sødt indlæg og det det glæder mig, at du gør dig alle de tanker, for det siger meget om, hvor meget du glæder dig og hvor meget du vil gøre for at være en god hundeejer.

Du skal sådan set gøre alle de ting du plejer derhjemme. Hvalpen vil gå lige i bagdelen på dig uanset hvad du foretager dig. Jeg synes ikke den skal være alene hjemme i den første tid, men at træne "alene hjemme" ved at gå på toilettet eller ud med skralden, det er en god begyndelse. (find "alene hjemme" indlæg her på siden fra tidligere);

Der er meget forskel på hunde, men de fleste (tror jeg) falder til og bliver trygge indenfor forholdsvis kort tid. Det afhænger selvfølgelig af hvor meget hurlumhej der har været omkring dem. Du kan sagtens have gæster og også have hunden med på besøg hos andre, men ligefrem holde en stor fest med larm og høj musik, ville jeg nok ikke gøre. Det vigtigste er, at den ved, at det er dig den hører til.

God fornøjelse

07-11-2011, 08:15

Connie Thomsen:
Tusind tak for dit svar, som jeg fik meget ud af.. - og tak for dit rosende ord, det varme - for glæder mig helt sindssygt, og prøver virkelig at bruge ventetiden på at forbedre mig så godt som muligt, på alt det jeg kan gøre på forhånd - men indimellem kan jeg godt være lidt nervøs for om jeg er for hysteriet, og måske er jeg også lidt "bange" for at stille for mange spørgsmål af de "dumme".. - der er jo nogen der er mere erfaren end mig, som måske tænker det burte hun da vide..

Men jeg kan virkelig bruge dit svar, og det glæder mig at jeg godt kan have gæster, og nu holder jeg aldrig fest.. men det ville også mere være min far og søster og Malthe (den anden hund)- for de vil også komme til at have meget med hunden at gøre, da jeg ser dem hver eneste dag, og vi laver mange ting sammen.

jeg har i forbindelse med hunden kommer hjem - 3 ugers fri fra arbejde (har fået hundebarsel), så den kommer ikke til at være alene voldsomt de 3 uger, men skal lære det, så den kan være alene hvis det er en nødvendighed..

07-11-2011, 13:10

Hej WS.

Først vil jeg svare:
Man er ikke dum når man beder om hjælp. Men dum når man ikke beder om hjælp, hvis man har brug for det.

Mit råd til dig når du får hvalpen hjem, er at i to lærer hinanden at kende, så hvalpen bliver tryg ved dig i sit nye hjem. Det kan godt tage en uges tid.
Hvis familien og den anden hvalp ikke kan vente den uges tid, så mød dem udenfor hjemmet eks. på en lille kort gå-tur. Da vil din hvalp jo også møde andre folk, hunde, m.m.
Det er rigtig godt du har 3 ugers ferie iforbindelse med du bliver "hundemor", så du kan begynde indlæringen renlighed og alenehjemmetiden før du igen skal på job.
Du vil få brug for megen tid på din hvalp, men kan da også forene noget af tiden på familie- og hvalpebesøg. Måske har i også tænkt jer at din far og søster skal tage del i pasning af din hvalp. Så er det jo også vigtigt de lærer den godt at kende, og ikke mindst erfarer, hvordan de to hvalpe fungerer sammen. Al for voldsom leg mellem to hvalpe, især hvis den ældste er en del større end den din, skal i stoppe. Når den ældste ikke er en voksen hund, kan man ikke forvente den skal tage hensyn til din hvalp.
Held og lykke når den tid kommer, du skal på "barsel".

07-11-2011, 13:40

Aase Hansen: takker for dit svar.

Malthe (den ældste hund) er en malteser altså en hund der vejer 4-5 kg som vokse når den er 1½-2 år. - den kommende hund er en westie altså en hund der vejer max. 10 kg som voksne.. - så ja de er vel sådan lige store når de skal lære hinanden og kende.

Ja min far og søster skal være en aktiv del af pasning af den lille, og derfor er det også vigtigt for mig at de lære hinanden at kende "hurtigt" så det ligesom bliver naturligt..

nu siger jeg heller ikke det hele skal forgå i løbet af 2 dage, for det er jeg godt klar over ikke holder i virkeligheden.

Men når den føler sig tryg ved mig og dens hjem (det gik jo sindssygt hurtigt med Malthe), så kan jeg godt gå skidte videre.

og jeg har helt bevidst tager 3 ugers ferie, for at kunne gøre det godt forsøg på at gøre det rigtige.

07-11-2011, 15:02

Hej,

Jeg synes du har fået nogle meget fornuftige svar, og vil bare suplere med at sige, at det vigtigeste er, at du føler at tiden er til at der kommer gæster, sådanne at du har det godt, og er glad, for det er det din valp vil mærke.

Da jeg hentede min valp, var han med ude og køre første dag, vi skulle hente min mand og søn, og for os var det naturligt at han kom med, han har siden den dag bare sovet når vi køre bil.

Men der også dem der holder sig hjemme, og igen, intet er forkert, så længe vi tror på det vi gør. og viser at vi passer på vores valpe, og respekter deres grænser.

Tillykke med din valp.

07-11-2011, 22:38

Eva Jensen: takker for dit svar :);

Malthe var også med ude og køre fra første dag, fordi det bare var naturligt, at have ham med.. - og ja han sover også når vi køre bil, og har aldrig haft problemer med at køre.

Jeg føler hvad min mave siger, også plejer det jo heller aldrig at gå helt klar ;)

08-11-2011, 21:10

Jeg ville måske overveje ikke at få en westie..
Jeg har set så mange der lider af eksem det er jo nærmest hver anden og det er dødsynd.
Jeg ved godt det måske er lidt off topic men ville altså bare lige sige det

Held og lykke med hvalpen når den kommer

08-11-2011, 22:52

Chanell Adler: takker for din deltagelse.

Jeg SKAL have en westie, og det kan der under ingen omstændigheder laves om.

men til gengæld køber jeg en hvalp fra en seriøs opdrætter, der har sundhedstestet sine hunde, og som IKKE avler på syge hunde, og dermed eller ikke på hunden med allergi.. - så risikoen for jeg får en hvalp der udvikler allergi er meget lille.

Men jeg har også virkeligt gjort hjemme arbejdet og har når hvalpen forhåbentlig flytter ind ventet omkring 1 år, på rette hvalp fra rette opdrætter.

09-11-2011, 11:46

Hej WS.

Det er rigtig godt du tager alle forholdsregler ved valg af opdrætter og hvalp. En Westie er en meget dejlig, venlig, og frisk lille familiehund. Som voksen elsker den lange gå-ture. Jeg havde selv den race i tankerne, da vi skulle have vores evt. sidste hund som pensionister.
Vi valgte så alligevel igen en Beagle som vores hund nr. 8, men kun fordi det er den race, vi i forvejen elsker, og synes vi er "eksperter" i at have som vores familiehund.

Jeg ved ikke, om du har bestemt dig for hvilket køn, du vil have. Hvis jeg skulle råde dig, synes jeg du skal vælge en tæve, da den hund Malthe, som din hund vil have meget nær daglig kontakt til er en hanhund, vil de to så få mest glæde og ingen problemer sammen.
Såvidt jeg kan regne ud, bliver aldersforskellen mellem de to, kun ca. 1.år. Derfor kan der opstå dominansproblemer imellem dem, hvis din også er en hanhund, når din hvalp bliver kønsmoden. Både når de leger sammen , og værst, når de skal besøge hinanden i hjemmene. Og det vil jo være meget ærgeligt.
En hanhund og en tæve kan lege voldsomt, men kommer aldrig op at slås for alvor.
Det sker mellem to hunde af samme køn, hvis de er nogenlunde jævnaldrende. Derfor anbefales det, at der mindst skal være 2 år, gerne 3 år eller mere imellem 2 hunde af samme køn, der skal bo sammen.
Og når i ikke bor sammen, er løbetidsproblemet jo til at klare, ved at hundene ikke er sammen i de uger. Mvh Bellas mor

09-11-2011, 12:49

Aase Hansen:

Har i hvert fald hørt at det kan betale sig at gøre "hjemmearbejdet" inden man anskaffer sig en hund, så det har jeg gjort. - må så også indrømme jeg springer ud i mange ting og sager, nogen gange mere heldigt - men når det kommer til vise ting i livet, så som at købe hund, ja så springer jeg bestemt ikke bare ud i det.

ang. valg af køn, har jeg af gode grunde endnu ikke valgt en hvalp endnu, men jeg har ønsket om en hanhund.

det har jeg har følgende oversager.

Jeg ønsker en hund, jeg kender sindet på, og som jeg ikke risiker ændre sig i forbindelse med løbetid. altså ændre humør.

Jeg har ikke nogen ide omkring at blive opdrætter. så jeg vil aldrig får "gavn" af tæves forskel fra hanhunden.

Jeg synes det virker "besværligt" (måske ikke rette ord) at Malthe og min hund ikke må se hinanden 2 x 1 måned om året.. - dette tænker jeg også fordi jeg regn faktisk ikke har nogen anden mulighed for pasning af min hund som er lige så i orden som min far, hvis der skulle ske noget i de 2x1 måned om året. - og et eller andet siger mig ting bare sker på de mest uheldige tidspunkter.

Jeg har godt tænkte tanken mange gange omkring Malthe og min hund, og jeg kender godt rådet omkring 2-3 år i mellem hundene.

Men, jeg tænker at Malthe er godmodig (ved godt han ikke er voksne endnu) mod alt og alle, ingen hund (eller andet dyr) er ikke i orden i følge ham, og er der endelig en hund han ikke vil snakke med, ja så går han stille og rolig forbi.

Jeg tænker også at Malthe vil være knap 1 år (regner med jeg får min midt februar, og Malthe bliver 1 år, den 2. marts), min hvalp vil være 8-10 uger. og der vil jo gå omkring 6-7-8 måneder inden min hund, vil finde ud af, den er en hanhund. - dermed har de 6-7-8 måneder til at blive de bedste venner, og se hinanden rigtigt meget. - dermed tænker jeg at det med hanhund mod hanhund vil fylde mindre når de er tætte på hinanden inden da. - tager jeg fejl?

Men når det kommer til navn til min kommende hund, ville det da være langt længere hvis det blev en tæve.

09-11-2011, 17:43

Hej WS.

Jeg kan forstå du har bestemt dig for at ville have en hanhund. Det kunne jeg jo bare ikke læse i dine tidligere indlæg.
Når jeg synes jeg ville råde dig til at få en tæve, er det udfra egen viden og erfaring, med to tæver, vi har haft, hvor aldersforskellen var 11.mdr. Den ældste var købt 8 uger gammel, og hun fungerede fint med alle hunde og mennesker samt vore 3 andre ældre tæver.
Så beholdt vi senere en hjemmefødt tævehvalp, og de to legede da også fint sammen, indtil den yngste blev kønsmoden. Legen gik over i slagsmål, da den yngste ikke ville "lystre" den lidt ældre. Dengang måtte de alle 5 godt ligge i vores sofa i hundestuen, men lå den ældste der først, tillod hun ikke at den yngste også sprang op i sofaen. I sofaen var hun hævet over den yngste, men ligemeget hvormeget hun knurrede og viste tænder, sprang den yngste lige op i hende.
Jeg kom i tvivl, skulle jeg blande mig eller skulle de selv klare dominansproblemet "over-underhund".
Jeg spurgte en hundepsykolog, der sagde, at jeg absolut skulle blande mig, ellers ville det ende med, jeg kun havde en hund.
Det var nemmere sagt end gjort. Jeg var jo ikke altid hjemme, og optræk til slagsmål, skulle helst stoppes, før det endte med bid. En dag hvor jeg var på indkøb, gik det helt galt, og den ældste måtte til dyrlæge til behandling. Hun kom derfra i pleje hos sin opdrætter i en måneds tid. Vi overvejede om hun skulle hjemskiftes, men vi tog hende hjem igen, søgte og fik gode råd af en adfærdsbehandler, og den ældste fik lykkepiller. Hundene blev ældre, begge blev så sterilliserede, og forblev også gode venner, de lærte og forstod JEG var overhunden, som de begge skulle "lystre". Men let var det ikke, derfor giver jeg også gerne mine erfaringer videre til andre, der skal have hund nr. 2.
V.h Bellas mor

09-11-2011, 21:45

Aase: vil også gerne sige mange tak for dit råd, og ved du kun har givet det i bedste mening.

men jeg synes jeg rundt omkring høre mange forskellige historie om 2 tæver. 2 hanner og 1 af hver..

Har også hørt om en tæve og en han, som var de bedste venner lige indtil hannen blev kønsmoden, så kunne tæve ikke tåle synet af hannen, og tillod ham intet.

09-11-2011, 21:47

Takker for dit svar Beaglepack 3.

og ja vi vil alle arbejde på at de lære hinanden og kende, og bliver venner fra dag 1.

Men Malthe er også en meget mild hund som nærmest elsker alt og hader intet, så vi tror på det (selvfølgelig er han ikke kønsmoden endnu)..

10-11-2011, 11:05

Foto af mine fire tæver der fungerede fint sammen. De to ældste var avlstæver overtaget fra samme kennel.
Daisy forrest til højre var hjemmefødt, fik 2 kuld hvalpe, og mor til bla.a Denise der da endnu ikke var født. Columbine der stadig var hvalp, yderst til venstre var købt.
At Daisy var drægtig, fødte og passede sine hvalpe i hus og have, med de to gamle avlstæver gav ingen adfærdsproblemer dem imellem. Daisy var stadig underhund, og lod gerne de to ældre færdes blandt sine hvalpe.
Columbine havde vi købt samtidig med Daisy fødte sit første kuld, så hun havde stor respekt for Daisy, der havde opdraget hende som hvalp.

Dominansproblemerne opstod mellem Columbine og Denise, og kun fordi de var for jævnaldrende.

Flere år før havde vi en hanhund der var 5 år, og kastreret, da vi overtog en tæve på 1.½. år. De tog for os at se nogle voldsomme legeture, men sloges aldrig. Tæven vandt, og hanhunden respekterede hende 100 % ikke mindst efter hun havde været i løbetid. Trods det han var kastreret, havde han ikke glemt hvad en "dame" kunne bruges til. Det skyldes vist at der bibeholdes nogle hormoner i binyrerne, såvidt jeg husker dyrlægen forklarede.

Alle os med et langt hundeliv bag os, har "høstet" mange erfaringer, vi så giver råd udfra.
Selv har jeg været Beagleejer siden 1981, og håber nogle af de råd, jeg her på Forum deler ud af, kan hjælpe andre hundeejere.
Mvh Bellas mor

10-11-2011, 19:06

Nøjs hvor er de dejlige din vuffer Aase får da helt løst til at dele krammer ud :);

Vil lige understege at jeg ikke opfatter noget som helst af de I skrive negativt, jeg suger tværtimod det hele til mig...

10-11-2011, 19:38

Hørt.

Jeg er også en dem der suger til mig

12-11-2011, 12:07

Hej W S,

Det lyder da bare så skønt at du skal have en Westie - Vi har brug for nogle flere terrier her i forummet (det bliver domineret af Beagler, hehe ;-)).

Min Nala er 3/4 Cairn Terrier og 1/4 Westie - hun er 1 år nu.
Der var kun en hvalp tilbage i kuldet da vi skulle "vælge" hende – hun var egentlig den der var blevet reseveret først, men personen sprang fra (til vores kæmpe held). Min Nala sad på mit bryst i 10-15 minutter og var bare enorm tillidsfuld (noget hun er fortsat med at være – der er ikke en hund eller et menneske hun ikke kan lide i denne verden!). Vi kunne straks se at hun var nysgerrig, modig og meget selvstændig – ting der tiltalte os meget. Vi så hende som 5 ugers hvalp første gang og der var hun allerede blevet meget uafhængig. Moren var begyndt at gå lidt fra dem, og modsat de andre hvalpe, var Nala også ligeglad med moren. Når hun kom ind til dem, opsøgte hun ikke moren, men forsøgte i stedet at grave sig ud under indhegningen og hoppede op på en potteplante og gravede i jorden i den – en meget modig og nysgerrig hvalp der ville ud og se verden. Hun har ikke meget frygt i livet! Alle disse gode terrier-egenskaber har vi haft stor glæde af efterfølgende - vores Nala har accepteret os helt fra startet af. Vi har ikke haft noget piberi, ligesom din far heller. Terrier skal være modige og frygtløse, så hvis du får en hvalp med en rigtig terrier-personlighed som vi fik, vil du sikkert heller ikke opleve det!

Nala var kun i haven hele den først uge (og en lille smule på et lille stykke græs tæt ved os). Først herefter begyndte vi at gå en lillebitte tur - vi gik måske 50 meter. Snoren bemærkede hun ikke engang var på hende og halsbåndet havde hun haft på fra vi fik hende hjem, så det tog hun i stiv arm! Der har selvfølgelig været ting hun ikke forstod som hun skulle lære, men jeg har kun meget sjældent oplevede at hun blev bange, for nye ting (og jeg tror jeg kan tælle antallet af halen mellem-benene oplevelser på en hånd). Når hun udviste usikkerhed ved en ting, satte jeg mig ned ved siden af tingen, rørte ved den og lokkede hende hen med en godbid. Hun snusede til tingen og fik så godbidden - tingen blev hun ikke usikker omkring fremover.

Hele den første uge lod jeg hende slet ikke være alene. Jeg havde fri i 1,5 mdr så jeg havde god tid til alene-træningen og tog det derfor roligt. I den første uge følte jeg mig meget "indespærret" (på den gode måde, hehe). Jeg brugte alt min tid på hende og havde hende med alle steder - på toilettet, i bilen osv. Fra anden uge forsøgte jeg at gøre morgenerne og dagstimerne så identiske som dem de vil være fremover. Jeg stod op ved 8-tiden, tissede med hende, gav hende morgenmad, gik i bad, fik tøj på osv. Kl. 8.30 var vi igen i haven eller en lille tur, så hun kunne komme af med morgenmaden. I løbet af dagen forsøgte jeg at slappe meget af med hende, og lade hende selv-aktiverer udover den tissetur der var nødvendig hver time. Det har lært hende at dagstimer = sovetid og eftermiddag og aften = sjov, træning, gåtur osv. Først i anden uge begyndte jeg at småtræne alene-hjemme med hende - jeg kørte små køreture (på 5 minutter), gik ud med skralden, gik alene på toilettet, gik alene op på første salen osv.

Vi kunne se på Nala allerede efter 3-4 dage, at hun fuldt ud havde accepteret os og sit nye hjem. Jeg havde som sagt været hos hende døgnet rundt i de dage, og vi havde ingen separationsproblemer haft - hverken i bilen eller hjemme. Vi kunne se hendes store tillid til os, en eftermiddag, hvor jeg kommer ned fra førstesalen og Nala der ligger i sofaen hos min kæreste straks begynder at logre med halen og sender mange glade signaler - min kærste siger så "Hun ved hvem sin mor er .." - ORRRH!
Jeg ved ikke om det er sådan, men vi tog det ihvertfald som et "I er sgu søde - her vil jeg gerne bo". Efter sådan en tilliderklæring, begyndte vi at introducerer nye mennesker i hjemmet. Først min nabo og hendes søn på 12 og et par dage efter noget af vores familie.
Første gang din nye hvalp skal møde din familie, skal de måske komme uden deres hvalp, eller i kan mødes udenfor på neutral grund som Aase også foreslår. I anden uge og sikkert før, kan du måske tage hvalpen med hjem til din fars hvalp, men det synes jeg afhænger af hvordan din hvalp tager hele oplevelsen. Du skal ikke gøre det før du føler at han vil være parat til at opleve en ny verden, men det er jeg overbevist om du sagens vil kunne vurderer!

Husk aldrig at sammenligne din terrier med din fars selskabshund. Du må under ingen omstændigheder sætte forhåbninger om at din hvalp bliver lige så let at opdrage, lære at gå løs som enhver lab, bliver lydig osv. En terrier er en stor mundfuld og kun med konsistent træning og få, men altid overholdte forbud, vil du få en lydig hund ud af den ... Begynd tidligt på at træne indkald - jeg lærte min det i flexisnor. Efter ca. en måned var hun godt til "kom" (jeg brugte klikkertræning - det vil jeg klart anbefale dig!) og så begyndte jeg at slippe hende løs. Dengang og også i dag, får hun en godbid ved ethvert kom. Jeg bruger ofte bare hendes mad som guf! I dag går jeg løs på alle gåture - jeg har hende løs 1/10 af hver tur. Hun går ikke overdrevet pænt i snor, men jeg har som nævnt også gået med flexi på hende som helt lille. En kort snor er først blevet introduceret i ca. 5 mdr alderen. Hun trækker ikke, men går heller ikke klistret op af mit ben - hun når jeg bruger kommandoen "plads" (som jeg bruger når jeg går Rally-O med hende).

Min Nala vejer i dag 8,5-9 kg og vejede da vi fik hende kun 1,8 kg (de vil altså ikke være lige store når du introducerer Malte og ham for hinanden).

Selvom du vælger en DKK stamtavle og sunde raske forældre, er der stadig ingen garanti for at han ikke får allergi. Alle hunde kan få allergi, nogle er bare mere generisk eksponeret for det. Fordi det godt kan ligge i generne er det fornuftigt at undgå madvarer som man ved er allergifremkaldende. Min hunds forfædre havde ikke allergi, men jeg passer alligevel meget på. Jeg giver ikke Nala foder med Majs, Soja, hvede og fjerkræ - jeg forsøger ydermere at holde mig til en proteinkilde, da det er det det bedste for dem. Jeg køber mange, men små poser hjem, så jeg altid har gang i 2-3 forskellige smage - Hun er ikke madglad, så hvis ikke jeg gør det, holder hun bare op med at spise. Jeg skifter imellem hvad hun får. Nala får Acana, Orijen, Taste of the Wild og Olivers. Alle kornfri eller lav-kornsprodukter med sunde gode menneske-egnet råvarer (modsat lavkvalitetsprodukter som Specific, Hills, Royal-Canin, Pedigree mv.).

Jeg har ingen mening omkring han vs. hun, men vil lige indskyde at blandt alle de Cairn og Westier jeg har mødt har hunnerne været de bedst opdragede, dem med bedst kontakt til deres ejere og dem der har været venligst overfor fremmede hunde. Det kan være et tilfælde, men generelt er mit billede af dem, at de er lettest at få kontakt til!

Held og lykke med din fremtidige Westie!
Du må være ved at gå til at spænding ;-);

Vuf fra en lykkelige terrier-ejer, Line :-)

12-11-2011, 16:14

Hej Line.

Når det gælder hundemad, synes jeg det er lidt af en "JUNGLE" at finde rundt i.

Du nævner nogle lavkvalitetsprodukter. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvorfor du mener de, især de 3 første slags er det.

Det er jo de dyre mærker, man køber hos dyrlægerne, især når man har en hund på skåne eller specialkost. (Lever, nyrer, hjerte, allergi, og gigt- syge hunde.)

Vh Bellas mor

12-11-2011, 21:49

Line Hansen:

Hold da op hvor kan du skrive.. - jeg ved endelig ikke hvor jeg skal starte og svare.

så tror bare jeg lige i første omgang, siger tak fordi du tog sig tid (for det må have taget tid..), til at skrive og svare mig.. - og jeg har læst det hele, mere end en gang - og vil huske det, og bruge det der nu passer til mig og min hund.

og jo jeg er ved at dø af spænding. ;)

13-11-2011, 10:10

Tak for svar Ina.
Jeg må se at finde ud af hvad der er i Bellas tørkost. Hun får allergikost, vi på anbefaling af dyrlægen køber der. 2/3 Hills Z/D + 1/3 SPECIFIC CDD-HY.
Efter vi har brugt den blanding ca. 1.måned har Bella ikke haft "rumlen" i maven. Og afføring har hun ikke meget af, så der er ikke mange "fyldstoffer" i der bare ryger ud igen, ligesom i den billigere kost fra Supermarkeder.

Nu forskrækker det mig at læse det muligvis er et lavkvalitetsprodukt.

Jeg har ikke selv kigget på varedeklarationerne, men gået udfra der ikke er noget "forkert" i.
Og stolet på min dyrlæge, der følger Bellas allergi.
Det står også så småt på poserne, at man både skal have briller og lup for at læse det.

Men det er dyrt at fodre med dyrlægens special-kost, også fordi vi ikke kan købe meget store poser af hver slags, når vi kun har een hund. Jeg opbevarer det selvfølgelig forsvarligt, i de lukkede poser, tørt og ikke for varmt. Hælder kun mindre portioner op i dåser af gangen.Det skal jo spises før det bliver for gammelt.

13-11-2011, 14:03

Beaglepack, nu har jeg også brugt Hill's til mine hvalpebamser, og jeg kan da i ingredienslisten ikke se hvede nævnt nogen som helst steder. Majs, ja - men ikke hvede og heller ikke hverken BHT og BHA, er de nævnt med et andet navn eller hvad?

Vi er gået over på Acana, men er ved at finde noget andet, da jeg ikke er begejstret for det noget tynde output, de har. Min overvejelse er pt. Flatazor, der er stadig majs i, men det ser jeg ikke som det helt store problem.

13-11-2011, 14:25

At kalde dyrlægens produkter for lavkvalitet, synes jeg nok er en overdrivelse - både Hill's og Eukanuba's specialprodukter kan mig bekendt kun købes ved dyrlægen, og bruges helt specielt til sygdomme/problemer hunden måtte ha', og det er som sådan ikke meningen, at hunden skal leve på produktet altid.

Jeg har haft glæde af Hill's I/D - A/D og Eukanuba's Intestinal i perioder, og når man kan spore fremgang ved brug af specialprodukterne, kan jeg ikke se de skader.

Z/D som Aase skriver er til allergi - den folder jeg har, er på C/D (som er urinvejshjælpende), og kan ikke se der står noget om BHT og BHA - hvad står de bogstaver for ?

Og ja, det er altid dyrere at købe i mindre portioner, så vidt jeg husker koster Z/D i den store pose nogenlunde det samme som det Beaglepack gi'r for sin 14 kg's sæk...

13-11-2011, 14:27

Hej Ina.
Det lyder skræmmende.
De to typer foder Bella får er allergikost. Først kørte hun på ren Hills Z/D, men på grund af maverumlen, til sidst flere gange om ugen, om morgenen, hvor hun så ikke ville spise, men istedet gik i haven og spiste Asters, som hun så kastede op igen, tænkte jeg hun skulle have noget foder med mere fisk i.
Det er der i Specific allergikost. Efter aftale med dyrlægen, var det så meningen, hun skulle gå over til det efter en uges blandet kost. Men da hun så var på næsten ren Specific, fik hun en meget blød gullig afføring, før var hendes afføring helt normal.
Så gik jeg tilbage til 2/3 Hills og 1/3 Specific, Og det har hun fungeret fint på siden.

Jeg har tidligere set de to mærker sælges på nettet. Men ikke fundet salg/deklarationer på specialkost. Hvor har du læst det ?
Jeg køber 10 kg. Hills og 2.5 kg. Specific. Pris ca. 800.- Bella spiser 200.gr. dgl.

13-11-2011, 16:28

FODER-INTERESSERET I TRÅDEN:
Ja, nu har Ina jo i grunden forklaret hvad jeg mener med at det er lavkvalitetsprodukter (jeg glemte forøvrigt Eukanuba på "listen"), men jeg kan da lige forklare lidt også.

En skala over foder findes jo selvfølgelig ikke, så når en producent siger "preminum foder" er det efter deres egen opfattelse - det må man aldrig lade sig snyde af!

På dyrelæge uddannelsen er kun en lille smule ernæring-undervisning - hvis dyrelægerne skal vide mere end det de lære på ét kursus på andet året skal de tage en seperat uddannelse (veterinær ernærings terapeut). Mange dyrelæger ved noget om foder, men ved ikke nødvendigvis mere end dig og mig! Dyrelæger ved at de skal sælge det foder de har ude i deres salg (da de som Ina skriver så tjener mere til klinikken) og tænker derfor kun "hvad er bedst blandt det vi sælger" og ikke "hvad er bedst af alt foder på marked".

Efter min mening er et produkt af lav kvalitet når det er tilsat kunstig fremstillet protein (f.eks. Vegetabilsk proteinekstrakt). Min tanke er at hvis der er brug for at tilsætte protein fremstillet på et lab til foderet må der været et kritisk lavt indhold af kød og gode grøntsager i!
Desuden mener jeg at forholdet mellem kød og grøntsager skal være ca. 60/40. Størstedelen af kødet skal være KØD og ikke bare animalske biprodukter (som jo typisk er næb, klør, hove, organer mv.). Kødet kan også være melet - her skal man være opmærksom på at det skal være f.eks. kylligeKØDmel og ikke bare kylligemel, da sidstenævnte højst sandsynligt vil være mel af knogler, klør mv.
Foderet må ikke indeholde hvede og skal have et så lavt indhold af andre korntyper, som muligt - byg, ris mv. er ok, men jeg mener ikke der skal været et ret højt indhold heraf - i naturen vil ulven aldrig stille sig ud på en mark og spise korn, men vil spise maver fra drovtyggere - indholdet af græs og korntyper synes jeg derfor ikke så være højere end hvad de vil få herfra.
Generelt skal alt indeholdet i foderet, efter min mening være godkendt som menneske-mad. Det er ikke et krav i EU, men er det f.eks. i Canada - foder herfra mener jeg derfor altid er i langt bedre kvalitet. Fritureolier og animalske biprodukter er gode eksempler på ting der bare ikke burde være tilladt at putte i hundefoder!
Fyldstoffer generelt er selvfølgelig også udelukket i foder (der af min mening) er højkvalitet!

Ina og jeg har diskuteret foder i en hel del tråde før dette. I nedenstående nævner vi mange af tingene:
http://www.gipote.dk/hunde-forum/9/emne/4372-Kornfri-fodertyper-er-ikke-altid-det-bedste?page=2#posts-31729

WS:
Det var så lidt :-)

13-11-2011, 18:48

Selvfølgelig skal man forholde sig kritisk til det man ser/hører/læser - således også i dette forum - der er fremsat nogle påstande, som kan være generelt gældende for foder, men mener ikke, der er bevis for at Hill's Prescription Diet, eller andre tilsvarende (i samme prisklasse) er lavkvalitetsfoder.
Er udmærket klar over dyrlægerne er interesserede i at sælge det, de har på hylderne, og man som forbruger gladelig (eller presset) si'r ja, til det - li'som man også ta'r imod den behandling dyret får (som der også kan være bivirkninger ved), men jeg synes man må forholde sig til, om det virker - og som før skrevet, kan foderet bruges i en periode, og kan skiftes - for mig har det virket.

Men jeg vil gerne medgi' at, der burde være en bedre foderingridiens-gennemskuelighed i det hele taget.

Fungerer Aases Bella fint på den kombination de har fundet frem til, er det vel bare sådan, uden hun skal være nervøs ved det.

I øvrigt står der i Beaglepack's sidste link at Hill's produkterne i Diet serierne udvikles i samarbejde med dyrlæger og andre eksperter - det kan man så tro på om man vil :)

13-11-2011, 19:08

At det er lavkvalitetsfoder er kun efter min egen skala - som sagt er der ikke en officiel "skala" der skal overholdes. Jeg sætter min skala efter de punkter jeg skrev før! Generelt vil jeg undgå alle fyldestoffer og vil kun have kød og "gode" organer og gode grøntsager - faktisk BARF i tørform!

Jeg har ikke kunne finde nogle ingredienslister eller sammensætninger på Hills produkter, men sidst jeg var hos min dyrelæge kiggede jeg på pakken og den jeg tog frem stod Grain (=korn) som første ingrediens. Jeg lod ikke mærke til hvilken variant det var! At der ikke ligger offentlige ingredienslister på Hills hjemmeside, er afskrækkelse nok for mig!
Specific som de også sælger hos min dyrelæge, var ikke ret meget bedre ....

Jeg er ikke enig i at hun bare skal fortsætte fordi det fungerer. Hvad hvis der er noget derude der fungerer endnu bedre? Majs og soja er slemme allergikilder og det vil jeg under ingen omstændigheder nogensinde give til en allergiramt hund - heller ikke selvom det ikke er det den er allergisk overfor ...

.. Og ellers er jeg helt enig - Foderjunglen burde klart blive bedre at navigerer rundt i!
(men vil bliver nok aldrig enig, selvom den blev mere gennemsigtig ;-))

13-11-2011, 20:31

blev helt overraskede over at der pludselig var kommet 10+ svar mere på min tråd siden i går aftes, men jeg kan jo se de ikke så meget handler om min tråd, men om foder og fred være med det.

når vi snakker foder, ja så er det da noget af et dilema at finde ud af hvad der er godt og skidt.. - men jeg giver ikke hunden super marked mad, men ellers mener jeg det handler om hvad hunden virkelig trives på.. uanset mærke.

Min Malthe fik noget der hedder Happy dog hos opdætteren det skulle være Tysk klalitet foder.. - den er siden skiftet til Royal canin forløbenlig hvalpfoder, og det er den super glad for og virker ikke til at manglede noget som helst.

min kommende hund, får hvis noget andet foder hos dens opdætter. og det tænker jeg den nok forsætter på, da det skulle være super foder til westier, det er de erfaringer opdætteren efter mange år har gjort.. - evt. Malthe må skifte foder.

men man skal altid huske på ligegyldigt hvad vi køber står der en sælger bag.

14-11-2011, 09:17

Hej alle her på tråden.

Allerførst undskyld til WS, det er vist mig der har fordrejet din "tråd" til at handle om foder.
Dernæst tak for de omfattende svar på mine spørgsmål.

Jeg har læst de angivne Link, og deklarationen på de fodertyper Bella får.
Det har gjort mig både for og imod, det er svært at finde ud af den bedste fodring.
P.T. fungerer Bella fint uden allergiproblemer, og andre sygdomme. Hun kommer på bordet, og kigget efter i ører, tænder, poter, og bagi, og behandlet forebyggende af mig om nødvendigt.
Og det finder hun sig fint i.
Vi håber på en sygdomsfri jul, så vi undgår dyrlægebesøg. Det ønsker vi også for alle jer andre.
Hermed slutter jeg mine indlæg om foder i denne "Tråd".

P.S. Den dyrlæge vi har, er en kendt specialist i allergi, der også vejledte og behandlede de to andre hunde mor/barn, vi har haft med allergi. Denise fik i sine sidste år også specialkost først mod gigt i hoften, sidst for nedsat nyrefunktion. Hun udviklede i de sidste år grå stær, og havde flere gange hul på hornhinden, som hun også blev behandlet for. 14.½ år gammel besluttede vi at lade hende få fred.