To hunde af samme køn,vil ofte få dominansproblemer, når der ikke er flere år imellem dem. Jeg tror det er det, der sker mellem jeres to hanhunde. Der er kun 1.½ år imellem dem, og selvom den yngste stadig er unghund, er han kønsmoden. At den ældste er kastreret, hvorimod den yngste har alle hormoner i sig, gør ikke situationen bedre.
I ser kun den yngste er aggresiv, men hvad går der forud imellem hundene. Hunde snakker jo sammen, ikke kun ved lyd. Det vi kalder hundesprog. De taler sammen med både krop, hoved og hale. Eks. Når den yngste kommer hjem fra "damebesøg", snuser den ældste måske til ham, Alene det kan få den yngste op på dupperne, og det kan meget vel ende med alvorlig slagsmål.
Jeg taler af erfaring med to tæver vi har haft. Der var knap et år imellem dem, og den yngste ville dominere den ældste. De kom alvorlig op at slås, så jeg måtte flytte hjemmefra et par måneder med den ældste. Vi var meget tæt på at hjemskifte hende, men valgte at søge hjælp af en adfærdsbehandler. Hun gav os gode råd for, hvordan de kunne lære at leve sammen. Jeg måtte være på forkant, når der var optræk til problemer imellem dem, den der ved at læse deres hundesprog, afledte dem, og ved at vise dem på forskellig vis, at jeg var "overhunden" for dem begge. Det lykkedes, så de levede fint sammen hos os, resten af deres liv.
Og de blev begge over 15 år gamle.
På et tidspunkt skulle den ældste sterilliseres grundet sygdom, og dyrlægen foreslog så at den yngste også blev det, så de stod "lige". Det råd fulgte vi. Men jeg tror ikke det ville have hjulpet alene. Adfærdsbehandlerens gode råd, og mit lederskab var også helt nødvendigt.
Held og lykke med jeres to drenge.